viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2125

Amikor meg másik egészségügyi " szakemberek" pot azt mondják, hogy milyen fontos a folyadékbevitel.

Kedves védőnőnk az első, nekem azt mondta, hogyha túl hamar ( 2 órán belül ) kér a gyerek enni, inkább adjak neki cukros vizet, mert akkor szomja. Ez a gyerek öthetes korában volt, amikorra a mélyhűtőnk megtelt a felesleges anyatejjel. Ezután mondtam, hogy akkor jöjjön, ha hívom. Mitől jobb a cukrosvíz, mint a tejci eleje, ami amúgy is hígabb, főleg egy áprilisi babánál a nyár elején?  A nagy nem is ismerte cumisüveget. És amikor elkezdtük a hozzátáplálást, pohárból itattam. Ezen meg egy néni akadt fenn a Margitszigeten, hogy egy ekkora gyereket minek így kínozni. Megjegyzem teljesen ügyesen ivott pohárból már a csecsemőosztályon, ott ugyanis felajánlották, hogy lehet választani, miből itassák a babát, míg nem lövell be a tejci.

Bár több helyen olvastam, hogy semmi szükség nem volt erre sem. Állítólag felhalmoznak annyi tartalékot, ami elég addig. És a többszöri mellretétel csak szaporítja. Bár amint lehetett kikértem magamnak a gyereket, és a fürdetésen kívül velem volt. Talán amíg vizsgált engem a doki addig adtam be.

A másodikat sajna nagyon hamar elvitték tőlem a szívbetgsége miatt.

Előzmény: Törölt nick (2124)