Freddy56 Creative Commons License 2005.06.05 0 0 934

Szia!

Ha ez bátorítás, akkor elmondok egy nagy titkot.

Nálam a citromfák ápolása - szegény édesapámtól - maradt rám. Ő még a nemes szemeket a Füvészkerből kérte, tehát a fáim - melyeket örököltem - a szegedi Füvészkert citromjai. Azóta már sok klónt készitettem - a lemetszett ágakat gyökereztettem - és ezek több családnál találhatók. Ezektől már akkor  "szabadultam" meg, amikor már termés volt rajtuk. (Most is van több olyan kérés, ha van termő fám, kell!).

Nehéz a kérdéseidre válaszolnom, nálam is hol érzésre, hol tapasztalatra hagyatozva kezelem a fácskáimat (Most  pl van két öreg fám, - több, mint 30 évesek - amelyek több, mint egy méter magasak, dea nem lennének állandóan visszametsszve, már kinőtték volna a lakást.) Akkor ez most citrom bonsai lenne?

Most mi van? Tápoldat, kényeztetés,  műtrágyázás, stb. Próbálom vele elhitetni, hogy minden OK neki. Normálisan növekszik.

Most azt akarom elmondani, ha komolyan gondolod, akkor egy csomó segítség a netről - régebben csak könyvekből, ismerősöktől - egy csomó kitartás, egy csomó kísérletezés, és ha elég kitartó vagy, Üdv. a citromtermelők között. Üdv: Freddy56

Előzmény: ezoz (933)