AronSatie Creative Commons License 2005.06.04 0 0 60

Na jo, most mar belemasztam.

Tessek: termeszetet vedeni jo dolog. Tiltakozni is jo dolog. De csak ugy, bele a vakvilagba, anelkul, hogy fel is akarna fogni az ember, mirol van szo, lenyeg a hozonges, szomoru es rohejes egyszerre.

Pedig egy kis belatassal tudomasul is vehetnenk, ha valamihez nem ertunk, a tenyeket sem ismerjuk igazan, akkor talan csendben is maradhatnank. Netan nemi tapasztalat birtokaban az is feltunhetne, hogy mar megint kulonbozo, onzo es alantas erdekek miatt jutott az egesz eb-rendezes oda, ahol most van. Szo sincs itt termeszedvedelemrol.

Egy nyamvadt sportcsarnokot csak ugy tudtunk felepittetni, hogy alig vagy alig sem alkalmas nagyobb sportesemenyek megrendezesere, mert szandekosan inkabb videken, egy masik varosnak csinaltunk sportra is alkalmasat.

Egy uszodat egyaltalan nem tudunk felepiteni, de meg egy meglevot sem tudunk   felujitani anelkul, hogy ne lehetne ellenvetest, az ellenveteshez meg tamogato mozgalmat szervezni. Leirta Gyarfas, igaza van: a teniszpalya epitesenel, vagy a strand uj csuszdainal hol volt az a sok favedo? Miert nem aggodott a nagy(?) tomeg altal okozott kar miatt senki, amikor vagy ket honapja nagy varosi futoversenyt rendeztek a szigeten?

De irtok itt olyat is, hogy a versenysport amugy menjen a fenebe, tiszta uzlet az egesz. Rendben, tudomasul veszem, hogy a jo nenikejet Cseh Lacinak es az egesz csapatnak, ami talan soha nem volt ilyen eros, es nem csak ket szuletett zsenibol all, mint a tizegynehany evvel ezelotti. Sajnalom, de en, az idegenszivu, sportrajongo vagyok, drukkolni szoktam a magyaroknak.

Az aztan meg vegkepp a csucs, hogy horogtok, miert kerult ide Orban es az olimpia rendezese. Tenyleg nem ertitek? Ha egy sportcsarnok vagy egy uszoda epitese ekkora verzivatarral jar, mi lenne, ha komplett olimpiat kellene megrendezni?

Orban nem hulye, tudta o ezt jol, de kellett a mozgalom, amit az olimpia rendezeseert indithatott, es akadt is jelentkezo, aki ugyanugy melleallt, es epp csak fel nem koncolta volna az "akadekoskodokat", mint ahogy most a favedelemnek is van eleg bajnoka.