najahuha Creative Commons License 2005.06.04 0 0 960
Kedves Turtur !

Értem.. vagy legalábbis sejtem... De Alineitől mégsem várhatjuk, hogy kimondja, amit még ( "mi" tudunk/sejtünk és) a régészet egyes képviselői állítanak csak (KRANTZ jut eszembe) a KM kezdeti kiáramlásáról ( "PULZÁLÁSÁRÓL") illetve az időközönkénti visszatérésről...
Éppen azért mondtam, hogy meghagyta azokat az elnevezéseket "törökös"-nek stb, amik időben nem vethetők ugyan össze, de sajnos a követhetőség érdekében nem volt más választása. ( Én amúgy megkülönböztetném az ALINEI által említett magyart is legalább valamire ilyesmire: Xmagyar--ami az ősnyelvet jelentené, és magát a népet XmagyarP -vel jelezném...)
De ha a tisztségekre visszatérnénk, az már a zsidóság körében is megvolt, és ha jól emlékszem, ők is úgy vették át másoktól ( Egyiptom vagy Mezopotámia?). CDK = KND ? CADOK = KENDE ? Lásd a zsidók esetén a szakrális vezető mindig a Levi nemzetségből/? törzséből jött, a világi vezető pedig Izrael nemzetségből/?törzséből. (Teres Ágoston: Biblia és asztronómia)

Ráadásul Alinei is bizonyította annak a módszernek a létjogosultságát (PALLOTTINO-val), amit Varga Csabánál és sokan másoknál idehaza váltig beléjük akarnak fojtani a FOLY-tatni helyett.
Előzmény: turtur (959)