ilyen ez a popszakma Creative Commons License 2005.06.02 0 0 50

Sólyomnak is karrier rendszerváltás előtt, és karrier (párt) rendszerváltás után. Az előtti karriert megnézném egy kicsit. Mert úgy érzem, hogy a mérce nem egyenlő. Pedig abban az időben egy kommunisták által irányított egyetem végzőse, hogyan kerül vagy hogynem a Szili végzettséggel.

Ezt egyszerűen vagy elgépelted, vagy nem magyarul írtad:-) Én legalábbis nem tudom értelmezni, mintha kimaradtak volna szavak, vagy valami ilyesmi.

Furcsán leértékelsz. Közjogi méltóság Szili Katalin is, és Solyóm sem volt ettől (pártoktól) független közjogi.

Ez egyszerűen nem érdekes most. Nyilván alkotmánybírót és házelnököt is politikusok/pártok választanak. A különbség csak az, hogy Sillyt az elmúlt 16 évben az MSZP tartotta el, míg Sólyom egy jó ideje nem pártpolitizál.

A KE-hez szükséges gyakorlati tevékenységekből Szili a jobb/ma.

Te itt milyen "gyakorlati" tevékenységekre gondolsz? Törvényaláírás? Nagyköveteknek fogadások rendezése? Furcsa. Én, amit lényegesnek tartok egy köztársasági elnökkel kapcsolatban, az az, hogy mennyire képes objektíven, higgadtan, bölcsen szemlélni a világ dolgait.

Egyébként jobb, ha nem megyünk bele abba, hogy a két jelölt közül pl. melyiknek van nagyobb jogi jártassága, mikor törvényeket kell normakontrollra adni (egyébként nem sokat számít), vagy melyikük képes a fogadáson külföldi személyekkel diskurálni (ez sem igazán lényeges szerintem, bár Sillynek kicsit ciki lesz egy angol-magyar tolmáccsal az oldalán közlekedni:-).

Hozzászólásod vége tömény demagógia, illetve egy sor sértegetés, ezeket inkább figyelmen kívül hagyom.

Előzmény: toth laszlo (39)