Tegnap megkaptam a gyerek iskolai felszerelésének listáját.
Brrrr. Rengeteg money :((
És az még hagyján, hogy egy csomó cuccot kell venni, az osztály teljes felszerelését, a ruhafogastól keztdve a függönyön át a polcokig, mindent a szülőknek kell állni.
Még nem is kezdte a sulit a gyerek, de már az osztálypénz be van szedve, mert természetesen a termüket is nekünk kell kifesteni.
A faliújságot is mi csináljuk, mert még egy darab parafára sincs pénze a sulinak.
A kis padok állapota meg kritikus, tehát én hülye szülő a saját költségemen csináltatom meg. A pad széle teljesen le van kopva, olyan reszelős, ami miatt a gyerekek ruhája kibolyhosodik. Hazajöttem, szóltam a páromnak, erre nagy szájhúzások közepette ( megértem ) megígérte hogy az asztalos haverja lecseréli az összes asztal lapját Végülis a teteje is totál lekopott. Csak nem értem, hová megy a rengeteg adónk, ha még egy iskolára sem költenek.
Kapunk egy üres termet, maiben csak a padok és székek vannak, és egy ócska zárható szekrény. Se egy polc, semmi. Mert azt megértem, hogy néhány cserép virágot be kéne vinni, de hogy még a váltócipős szekrényt is mi vigyük be?
Elméletileg kötelező az úszás (gyakorlatilag is, sztem ) mert torna óra helyett van az első órában. De mi már évek óta járunk úszni, oda közel 10 e ft-ot fizetek havonta. Most ide is úgy 6ezret. De az eddigit emiatt nem akarjuk abbahagyni. Még szerencse, hogy ingyenes az oktatás. :((
Csoda, hogy nem születik annyi gyerek?