ilyen ez a popszakma Creative Commons License 2005.05.31 0 0 33

Egészen addig reprezentatív jellegű ez a poszt, míg komolyra nem fordul a helyzet, pl. hadiállapot, szükségállapot, politikai válság (parlament feloszlatása) stb.

Szerencsére hosszú-hosszú évtizedek óta nem állt elő ilyen súlyos helyzet, de ha mégis bekövetkezik, akkor igenis fontos, hogy milyen a köztársasági elnök.

Az már nem lep meg, hogy a napi politikai agyaggalamb-lövészet részévé válik ez a dolog is, ennyire már megismertem a négy parlamenti pártot, nem is vártam, hogy civilizált módon intézzék ezt az ügyet.

Sólyom tényleg fekete ló, de jelen helyzetben én is őt támogatnám, bár lehet, hogy ezt később még bánnám, mint a kutya...ezt majd meglátjuk. Silly viszont már eleve súlyos mínuszokkal (pártkatona, ostoba, nem ért semmihez, nem tud nyelveket, nem tett le semmit az asztalra) és gyenge pluszokkal (fiatal, államigazgatási, törvényhozási tapasztalatai vannak) indul. Az, hogy nő, testi fogyatékos, vagy éppen hogy milyen vallású, szerintem irreleváns.

MSZP egyébként már nem először járatja le magát KE ügyben, és idéz fel pártállami attitűdöket. 2000-ben nem is indítottak senkit, miközben nemmel szavaztak Mádlre, meg sem mutatták, hogy ki lenne az ő jelöltjük. Most pedig ez a "pártkongresszuson eldöntjük, hogy ki fogja kifejezni a nemzet egységét" dolog szintén...elgondolkodtató.

Nem arról van szó, hogy képtelenek élni ezzel a joggal a parlamentben, hanem arról, hogy képtelenek civilizáltan élni vele.

Előzmény: sajtoskenyér (-)