"...a mutáció... hogyan áll ez az Isten szándékaival összhangban. Erre próbálj meg válaszolni, légyszi."
Én Isten összes szándékát nem ismerhetem. De egyéb ismereteim alapján azt tudom mondani, hogy minden egyes élő egyed az Isteni Hierarchia előzetes "tervei" alapján fejlődik ki, ha másképp nem a "mutáció megengedése" c. projekt alapján. A sokszínűség, a szépség megsoxorozása, a kellemes látvány stb. érdekében. Isten szeretetteli játéka, humora jelenik meg ílymódon.
A kavics példámat ügyesen megkerülted. De azt végképp nem gondolnám, hogy az én szándékomtól bármi is függne, onnan 300 m. magasból egy db kaviccsal.
És volna egy vágyam, szakadjunk már el attól a hamis képtől, hogy a "túlvilág(ok)" összesen 1 db "Isten"--ből áll, aki egymaga kavar az űrben... A nem fizikai síkokon több entítás létezik mint a mi Földünkön a legkisebb démontól-tündértől egészen a legmagasabb Kerub-szeráf fokozatokig - ők sem a ....et vakargatják...
Tehát itt egy egészen hatalmas létszámú apparátus dolgozik, jut elegendő létszám a "véletlenekre" is.