Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1305
Szia, alapvetően - szerintem - rossz az a megközelítés, hogy valamilyen konkrét helyre kell menni. Hogy érthető is legyen: szerintem befizetni egy hetet - netalán kettőt - nem annyira jó dolog, mint lenni egy pár napot valahol, aztán továbbmenni, majd mégtovább. Ilyen alapon a Sithon-félsziget igencsak kellemes és szép, viszont Sartiból pár nap is sok. Sarti előtt van egypár kemping, meg a Narancspart is remek, ellentétben a faluval, főleg mondjuk este nyolckor.

Thássoson pedig méginkább leegyszerűsödik a történet, a sziget kerülete olyan 80-90 km :-) Alapvetően szerintem kellemesebbek a keleti parton lévő falvak, a nyugati parton vagy magas hegyek vannak (mondjuk a szerpentin szép, képeslap-fíling), vagy csúnyácska, szürke falvak. A keleti parton vannak "hegyek", amelyek kavicsos-homokos bíccsé lankásodnak. Voltunk Potosban (ez olyasmi hely, mint Sarti 8-10 éve), Kinirában /Koinyra/, illetve előtte 2km-el egy bungaló-kempingben, Skala Potamiaban és Limenasban, illetve tőle nyugatra egy kempingben. Illetve Theologosba jártunk tavernázni, ez volt a régi Thassos fővárosa, most egy álmos kis falu a hegyekben, rekkenő hőséggel, és remek tavernákkal, az egyikben különösen finom báránysülttel, a taverna oldala itt >>. Egyébként a www.thassos-island.com oldal eléggé sok infót közöl.
Előzmény: Botond36 (1304)