emán szőrözés:)
szerintem teljesen elfogadható az Ál/Arc vége, miért ne fogadhatná örökbe Troy fiát, ha árva maradt. ahhoz képest, hogy Sasha-val is kénytelen volt ágybabújni, a feleségét meg a legádázabb ellensége dugta. ez a film nem tipikusan a Jó és Rossz harca, Troy bármennyire ördögi figura, mégis valamennyire emberi. Archer pedig nem a megszállott elmebeteg módján üldözte Troyt, megnyugvásként simán csak a halálát kívánta, nem a felnégyelését. nekem tetszett a pszichológiai vonal, szépen kidolgozták, nem lett szirupos, nagyon is átélhető emberi dráma van mögötte. az arc csere persze bizarr és teljesen fiktív, nem a realitását kell nézni, nem lényeg, hanem a személyiség csere (nemcsak az arcé). mindkettő kapott kóstolót a másikból.
elsősorban ez egy akciófilm, ehhez képest a sztori remekül fel lett építve. Woo csak a rendezést kapta, a forgatókönyvtől a zenéig minden amerikai benne. én sem tenném egy lapra a hk-i és az amcsi filmjeit, nem lehet őket összehasonlítani, annyira más a két közeg.
nekem pl. Woo Bullett in the Head c. filmje kifejezetten szentimentális, és abban is van egy bizarr motívum (a levágott fej).