Viszont néhány éve láttam pont a szigeten, hogy német túristák gyerekóprázon vezettek kicsiket.
Nekem van, de nem használtam, be akarom vinni a bizományiba eladni. A hevederre lehet erősíteni egy hosszabb szíjat, akkor "pórázként" használható, ha két rövidebbet a két oldalra, akkor az etetőszék vagy babakocsi 3 pontos biztonságiövét lehet felturbózni. De az én szabadulóművész gyerekeim egy perc alatt megszöknek mindenhonnan. Betettem a kicsit a hintába, amikor kiabált a férjem, hogy valamit mutat. Mire beértem a szobába, a kicsi már ott trappolt mögöttem. Azért ez a póráz bármennyire is furcsa, mégsem hülyeség, főleg ha az ember két egyméter alatti kis manóval próbál sétálni. Még lehet, hogy a kicsinál bevetem, bár most már kezd szépen sétálni mellettem. Pár napja direkt kivittem őket babakocsi nélkül, csak úgy kézenfogva ide a lakótelepen sétálni, hogy szoktassam. Igaz, hogy leüvöltöttem a fejét néhányszor, de amikor szombaton mentünk anyámékhoz, úgy totyogott mellettem, mint a kisangyal.
(Anyám felkötött egy-egy vízzel telt nejlonzacsit a fára, kivágta a sarkát, annyira, hogy épphogy csorgott a víz, a gyerekek azalatt zuhanyoztak, nagyon élvezték.)
A ligetbe meg már nem is járunk. Ott igen sajátos látogatóközönség van. Nem beszélve bokrok között tanyát verő csövesekről. Meg a szipus fiatalokról. Brrr....
Egyedül én sem megyek, csak akkor, ha a barátnőm is jön a gyerekeivel.
A templomban sem háborodik fel senki a plafora festett pucér angyalkákon.
Anyám egyszer egy templomi esküvőn látta, hogy az egyik anyuka bevonult a gyóntatófülkébe szoptatni. Senki sem háborodott fel, inkább aranyosnak találták.
Nekem szerencsére sohasem szóltak be, pedig szoptattam mindenhol.
Hehe! Bevásárló közopontban mindkét gyerek beleül a kocsiba, oda ahová amúgy az árut tenném.
Hallottam, hogy ezért állítólag szólt már biztonsági őr, lehet, hogy a Kismamában olvastam, nem tudom. De azt nem értem, hogy egy zsák krumpli mennyivel tisztább, mint a gyerek ruhája. Az ételt meg úgyis becsomagolva teszik bele. Én meg azon voltam kiakadva, hogy egy nő felszállt a buszra, kezében egy kiló kenyérrel, csak úgy, zacskó és papír nélkül. Felváltva fogdosta össze a kapaszkodót és a vekni kenyeret. Ezek után én nem enném meg. Meg a kedves nyugdíjas nénikék, akik összefogdossák a polcon az összes kenyeret a piszkos kezükkel. Azokra nem szól a biztonsági őr, hogy nem higiénikus?