Most jutott eszembe, hogy a párom csináltatott valahol plasztikkártyát az alkalmazottainak. Esetleg lehet valami hasonlót a gyereknek a szülők adataival. Van csíptetős és nyakbaakaszthatós is. Bár ez a fenn-akadás ( és fulladásveszély ) miatt veszélyes lehet.
És végül is én is szórakoztattam már kisgyereket, míg a szülei előkerültek. Lehet hogy jobb lett volna azonnal felhívni őket, és hamarabb megtalálták volna.
Viszont néhány éve láttam pont a szigeten, hogy német túristák gyerekóprázon vezettek kicsiket. Lehet, hogy egy kicsit durva, viszont így tutira nem tekereg el a kölök. Néha a kisebbikemre igazán rátenném, mert többet futok utánna, mint eddig valaha életemben.
És tényleg, jó lenne valami rendszeres járőrszolgálat, mert ha ez így halad, akkor nem lesz már a jó kis szigetünk se biztonságos. A ligetbe meg már nem is járunk. Ott igen sajátos látogatóközönség van. Nem beszélve bokrok között tanyát verő csövesekről. Meg a szipus fiatalokról. Brrr....
< amikor az utcán egy szembejövő nőről megállapítom, hogy pöttyös tangabugyi van rajta és csipkés melltartó, akkor egy szoptató anyuka miatt miért kell kiakadni. >
És itt nem is az a baj, ha kirakja ami szép. Hiszen számos művészeti alkotás szól erről. Sőt! A templomban sem háborodik fel senki a plafora festett pucér angyalkákon. És senki sem köpködi Rubens festményeit, vagy egyéb festményeket.
Csak az bosszant, hogy nem a megfelelő helyen, időben csinálják, és ha beengednek egy étterembe olyan csajokat, akikre a párom azt szokta mondani, hoy legalább megborotválkozott volna, mielőtt ilyen rövid szoknyát felvesz, vagy éppen csak el van takarva a cicije, akkor egy diszkréten szoptató anyukát, aki a családjával ment kajálni, miért kell felháborodottan kitessékelni. És ha már itt tartunk, akkor ugye elméletileg uniós szabvány szerint a nagyobb bevásárló helyen kéne szoptatóhelységet kialakítani. Én több helyen a wc-be lettem küldve ( ha mentem volna) szoptatni.
Ja! és tavaly piszok szerencsénk volt, hogy volt pótruci nálunk a szigeten, mert a gyerek pont a kutyaszarba pottyant bele. Iszonyú ideges lettem. De volt, hogy pont ott szóltam rá egy kutyásra, miután elvégezte a kutyus a dolgát, és távoztak volna, hogy szedjék össze, mert úgy illik. Kényszeredetten, de elfogadta a papírzsepiket tőlem, és összeszedte a ....
És apám!
A szigeti állatkertnél hatalmas táblákon körbe ki van függesztve, hogy az állatok egészségének védelme érdekében tilos az etetés, lazán tuszkolják be a rácson a kajákat nekik. És ha szólsz nekik, még felháborodnak. Csóri állatok...
Hehe! Bevásárló közopontban mindkét gyerek beleül a kocsiba, oda ahová amúgy az árut tenném. Aztán halmozom rájuk a cuccokat :)) Viszont hamarabb megy a szalagra rámolás. :))