hammond-b-3 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1802
Hi Laurens, nekem is van egy Hammond oktató videófilmem, adtak hozzá CD-t is. De meg nem mondom, ki nyomja az orgonát. Kikölcsönöztem egy ismerősömnek, kb. 2 hónapja ígéri, hogy majd "holnap visszahozza", de mostmár elmegyek érte. Annyira nem nagy durranás, sokat dumál, de vannak a felvételen fentről kamerázott részek, ahol lehet látni, a kezét a billentyűkön. Inkább harmóniákat és lefogásokat mutat be, nem pedig a játéktechnikát demonstrálja. Egyébként a www.mistermusic.de szokott tartani "Hammond-napot", ami azt jelenti, hogy Reinhold bátyó meghív néhány profit a zeneházába és ingyenes eszem-iszom, dínom-dánommal egybekötve egésznapos oktatás, demonstráció folyik. Én voltam vagy 3 éve egy ilyenen, nem nézik le a kezdőket (egyszer mindenki kezdő volt...) és rengeteg mindent el lehet lesni. Este aztán nagy session van, bárki beszállhat, egyszerre többen is, ilyenkor van ott 2-3 nagy dög, meg persze a klónok. Érdemes rákérdezni náluk az időpontra, aztán ha valaki egyszer arra jár, akkor összekötheti az utazást egy ilyen Hammond-élménnyel. Az üzlet Schramberg-Sulgen-ben van, Rottweil közelében a bódeni tó irányában.
Előzmény: LaurensHammond (1796)