Egy félreesőbb helyen valami mutogatósbácsiba botlott.
A barátnőmmel a Városligetben szoptattunk egy takarón. Egymás felé fordulva, viszonylag diszkréten. A közelünkben három gyerek, egy tizenéves kislány és két kisebb játszadozott. Egyszercsak egy ürgét láttunk, aki a bokorban verte a farkát. Kihívtuk a rendőrséget, szóltunk a gyerekeknek, hogy menjenek el. Kb. fél óra múlva láttunk egy rendőrautót. Azóta, ha a barátnőmmel ott sétálunk és véletlenül meglátunk egy rendőrautót, akkor viccelődve jegyezzük meg, na igen, most ért ide.
Kb két hete meg a bokorban láttunk egy pasit, aki szintén magával játszott, és a másik oldalra pillantgatott. Én feltűnő mozdulattal elővettem a telefonomat, a barátnőm a digitális gépét, erre a mókus elinalt. Azt hittük a másik oldalon valami csinos nő napozhat, de csak két tinilányt láttunk állig felöltözve, meg néhány kutyát. Azért kíváncsi lennék, mi volt olyan szexi.
Megfordult a fejemben az is, hogy tényleg nem lenne hátrány, ha belépő szednének a szigerte, talán megszűrné egy kicsit a közönséget.
A mutogatós lehet, hogy simán kifizetné a belépőt, míg én kétszer is meggondolnám, hogy elmegyek-e a gyerekekkel. A belépő lehet, hogy a nagycsaládosokat szűrné meg, és egyel kevesebb hely lenne, ahol szórakozhatnának és úgy el lehet engedni a gyereket, hogy a legkisebb az esélye, hogy kutya sz.rba lép, vagy nekimegy egy kutya. A liget egyes részei olyan piszkosak, hogy nem lehet egy takarót leteríteni.
A nagyfiam kétszer tűnt el a szemem elől, egy pillanat alatt. Hát majdnem frászt kaptam, míg megtaláltam.
Állítólag lehet kapni karszalagot gyerekeknek, rá lehet írni a szülő telefonszámát. Majd akarok venni a hasonló rendezvényekre, mert egy pillanat alatt elkeveredhetnek. Amikor a barátnőmmel 4 gyerekkel voltunk a játszótéren, folyton számoltunk. Aztán rájöttünk, hogy az egyik nem a miénk, csak odaült homokozni a lányaink mellé. Szerencsére az egyik kicsi még nem járt messze.
Második után kapott egy fülest. Leüvöltöttem a haját, ezután tudott szépen velünk jönni. Miért kell időnként kivívni maguknak egy nyaklevest?
Most, bár már előre szarul érzem miatta, de lehet, hogy a következő alkalommal, ha a lányom előreszalad, és nem áll meg ha üvöltök neki, kap egyet. Sajnos a saját biztonsága múlik ezen, és ha szép szóval nem érti... Egyszerűen nem tudom vele megértetni, hogy mennyire veszélyes az, amit csinál. Legutóbb jöttünk motorral - jó, messze nem volt autóút, de akkor is. A 3 éves előre száguldott, a 1,5 éves hátul vánszorgott. Kiabáltam a nagynak, hogy azonnal álljon meg a ház sarkánál, de már kanyarodott is be, és csak a kapuban állt meg. A kicsit meg nem hagyhattam magára.