Ma kint voltunk a skacokkal a Margitszigeten, ugye ahol gyereknapot tartottak. Mi pl. spec a Levente Péterre mentünk. Előtte volt valami operett-valami. Aztán sétáltunk egy jóízűt, közben felháborodtam kicsit, mert a sok gyerek között ott napoztak félmeztelenül a csajok. Az állatkertnél találkoztunk egy ismerősömmel, aki tanulni ment ki, mert vizsgázik. Egy félreesőbb helyen valami mutogatósbácsiba botlott. És egy darab rendőrt nem láttunk, hogy szóljunk nekik. Ill az Árpád-híd felőli oldalon, ahol az autósokat b.sztatták. De könyörgöm! Miért egy gyerekekel teli helyen kell félpucéran napozni? Ez is kimeríti a közszemérem sértés fogalmát! Én igazán nem vagyok prűd, de azért mindennek meg van a határa.
Megfordult a fejemben az is, hogy tényleg nem lenne hátrány, ha belépő szednének a szigerte, talán megszűrné egy kicsit a közönséget. És mondjuk a bringásoknak is kijelölhetnének utakat ahol mehetnek, mert enyhén szólva veszélyesen közlekednek. Néhányszor úgy kellett a gyereket elrátanom előlük, kishíján elcsapták.
Mindezt leszámítva viszonylag jó volt a napunk. A nagyfiam kétszer tűnt el a szemem elől, egy pillanat alatt. Hát majdnem frászt kaptam, míg megtaláltam. A Második után kapott egy fülest. Leüvöltöttem a haját, ezután tudott szépen velünk jönni. Miért kell időnként kivívni maguknak egy nyaklevest? Néha az az érzésem, hogy kifejezetten kívánja, hogy kikapjon, hogy aztán tudjon viselkedni.
Viszont a kisebbiket megdícsértem, mert képes volt végigcsinálni velünk ezt a napot, hogy egyszer se kellett bepisilés miatt átöltöztetni. A sziget-séta után elmentünk a 4-6-ossal a király utcába a pizza-hutba. És ott is tudtak normálisan viselkedni, persze előtte meg lettek fenyegetve, hogy nem kapnak fagyit, ha balhéznak. De végül kaptak fagyit.:) És iszonyú büszke vagyok magamra, mert nem engedtem a könyörgésnek, és nem vettünk semmi vackot, amit úgy se használnak később :)
Eddig mindig be tudtak palizni valamire :(