:)
Utánnanézek a Jimmyknek, de 3at én is úgy szereltem Pestről és ezek nem is nagyon tetszenek, mert elég régi felvételek. Az egyik asszem a Cat, a többit megnézem. + van egy Verve - Jazz Masters sorozatú Jimmy, az már jobban bejön, de ezt is egy régi tanáromtól kunyeráltam. Ja! de balfék vagyok, Rhoda Scotttól a Summertime és egy másik ilyen Verve kiadványú, gospel lemez van még + egy elkúrt másolat egy régi (take five talán ???) lemezéről. Ezenkívül, ha sikerül megcsináltatnom az LP lejátszómat és lesz egy jó hangkártyája vmi ismerősömnek... !!! De hisz KarnEvil!!!! neki pompás kis hangcucca van PChez, dejó!!! :))
Szóval akkor lesz bedigitalizált Rhoda dupla-LP, amin Bach darabokkal felvezetett örökzöldeket játszik.
Egyébként a Johny Heartsman nem olyan túl nagy durrbelebumm, elég érdekes drawbar pozicióval használja a Hamiját, de jókis ritmikus bluest nyomkod rajta. Kérd ki KarnEvil véleményezését a dologról, ő már megkapta tőlem. Egyébként ezt is csak úgy futtába hallottam egy hifi boltban még Pesten és ledumáltam a szakival egy kis csere-berébe! :) Néha meg-meg hallgatom, de nem egy DeFrancesco! Mellesleg a hapsi nem csak Hammondon játszik, nyomja bass gitáron és...! F U V O L Á N is! :)
DE! Minden idők (most magamból indulok ki! :)) legrészegítőbb lemezét is kívánom ismét kölcsönkérni azóta már újdonsült tulajától, amit még jópár éve hallottam egy hifi-őrült haveromnál. Ezen hallottam elősször életemben a Hammond perkáját úgy használni, hogy no drawbar! Nem kertelek tovább, ez Bryan Lee - Memphis bound c. CD-jén a 12. track, amire azt mondom mai napig, hogy ha egy most a Marsról érkezett vkinek kellene megmutatnom a bluest mint zenei stílust, kapásból ezt játszanám le neki! Nagyon dögös az egész lemez amúgy! Sajna most csak kazennyán van meg szar minőségben (rongyá halgattam ugyanis! :)) és a Hammondos ficek nevét se tudom már, de ígérem meglesz!!! :)
Amúgy majd vmikor arrajártamban vinnék inkább tőled kedves Laurens, de Heartsmant majd feladom egy postán vmikor. (Ja! audio CDt én egy spec programmal írok - ExactAudioCopy - és kizárólag 1x-es sebességgel, ha számít neked vmit a minőség :))
Bryan Leeről van itt infó (ő egyébként egy gitáros), melegen ajánlom a belehallgatást a "Blues for Mr. Brown" c. számba! Nekem elsőre az ugrott be, hallva e számot még régen, a kezdetek kezdetén hogy egy mahagónival plafonig burkolt füstös, homályos amcsi jazz pubban nyomja a banda e számot (amint az a borítón is látszik) és mint vendég, kellően bezsibbadva a bárpultnál, felszedjük a legjobb, szintén magányos kis fekete hajú, telt keblű nőcsodát és mint a Blues Brothersben, neki a hosszú sötét éjszakának, ki a városból, egy elhagyatott, végtelen útszakaszon, egy 8000 ccm-es Cadilacel, a szomszéd ülésen a csinibabával, miközben már a rádióból is ez a nóta szól... a többi már ki-ki fantáziájának sajátja, de a nős emberek jobb ha óvatosan ábrándoznak! :))
http://www.justin-time.com/authors/bryanlee/
http://www.musicoutfitter.com/store/item/068944005222/memphisbound.html