xukac Creative Commons License 2005.05.26 0 0 904

Én azt szeretném megkérdezni, hogy azok a fák mennyi idősek? Eddig csak citromot és mandarint ültettem, de miután megláttam ezeket a szép kis fákat, vettem gyorsan egy grapefruitot és a magjait gyorsan elültettem. Úgy rémlik, mintha valaki korábban azt írta volna, hogy a magról vetett grapefruit terem(?), csak nem vagyok biztos benne. Jól emlékszem?

Másban is szeretném a tanácsotokat kérni: pár hónapja vettem egy kb. 40-50 cm-es citrom dugványt, amelyen virágok is voltak. Mi sem természetesebb, mint hogy minden kis termés lehullott, de az a problémám vele, hogy a kis hajtások is sorra leszáradnak. Valamit nem jól csinálok? A régi levelei (amelyek a kisebb párolgás miatt el vannak vágva) megmaradnak, de egyszerűen az új kis hajtások még 2-3 mm-es korukban leszáradnak. Ez 2-3 alkalommal fordult eddig elő. Lehet, hogy valami nem tetszik neki? Mellette van a magról kelt citromom, az meg gyönyörű, rengeteg néhány leveles kis hajtás van rajta és nől, mint az őrült.

Ugyanakkor vettem 2 kis dugványt is, amelyeken 2-3 levél volt. mindkettő elkezdett hajtani, 3-4 levélig rendben volt minden, majd az ezt követően fejlődő hajtások szintén leestek és azóta csak elvan mindkettő. Ráadásul földrajzilag nem is egy helyen vannak.

Miért nincs nekem a termő citromokkal szerencsém? :((((

Előzmény: Turjil (895)