nebamun Creative Commons License 2005.05.25 0 0 2151

Azért óvatosan a Lynch-bírálattal. Szinte senki nem tartja jó filmnek (Lynch se), de részleteiben felejthetetlen. A szereplőket illetően nagyon nem értek egyet veled, persze nem Sting-re gondolok. Harkonnen báró szerintem nagyon jó, nekem Jessica is nagyon bejön, különösen a minisorozat vérszegény Jessicájához képest, Alia pedig egyszerűen tökéletes. Érdekes módon nekem Csani aki valahogy nem az igazi, bár a minisorozatban még rosszabb. A minisorozatról nekem mindent elmond a jelenet, mikor a kövérkés (!!!) Stilgar a sziecs előtt beszélhet a rövidujjú rohácskában (!!) napozgató Jessicával. William Hurt pedig annyira bágyadt, hogy szerintem magától is meghalt volna. Nem a Lynch-filmet mentegetem, inkább a Deákné vászna esete.

De nem lehet elmenni olyanok mellett, hogy a Lynch-filmben a palota egy sötét, kusza, titkokkal és összeesküvéssel teli hely, ahol szinte fuldokol az ember, a minisorozatban egy tágas, világos kies lak, a Giedi Prime egy végtelenül perverz, mocskos és állati undort keltő bolygó, míg amott inkább egy transzvesztita-gyülekezőhelyre emlékeztet.

2001 Űrodüsszeiát illetően megértelek, az tényleg 2001 perc űrunalom.

Előzmény: Dr.W.Gy. (2148)