Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.05.25 0 0 2148
Nagyon egyetértek, végre valaki, aki szintén "merészeli" bírálni a Lynch filmet. Pontosan így látom, döbebnetes számomra, hogy a Star Wars után évekkel hogy elhet ilyen gagyit csinálni egy alapjában véve kiváló rendezővel. Nekem speciel egyetlen színész sem tetszett, Sting nevetséges, de leginkább a bohócnak maszkírozott részeg idiótának kinéző fegyvernök készített ki. paul túl szépfiús az állandóan belőtt sérójával, de kétségtelen, hogy a barna hajú kivitel jobban hasonlít a szövegre, mint a miniszéria szőkésbarna Paulja. Az egyetlen dolog, ami a lynch-filmben oké, a férgek, azok tényleg jól néznek ki és az egyetlenhiteles szereplő a paleontológus doktorunk.
Ezzel most persze nem akarom a minisorozatot feltétlen ráerőltetni senkire, annak is van műteremszaga nem is kevés (igaz, nem nagy mozifilm, hanem tévésorozatnak készült), mégis sokkal mélyebben ragadja meg a kérdést és a folytatásban szereplő Susan Sarandon-t leszámítva (aki botrányosan szar ebben a filmban) a színészek egészen kiválóak és remekül illenek a szerepekbe: Lady Jessica igazi nagyasszony, William Hurt is remek apa, Alia és Stilgar tökéletes és a folytatásban is Ghanima meg Leto is teljesen oké.

Ez azonban nem csak a Dünével van így nálam, nemrég néztem meg a Kubrik- féle agyonsztárolt 2001 filmet, miután elolvastam az új kiadású nagy könyvet. Háááát, én nem tudom, a filmben mi volt olyan nagyon jó, de ennél unalmasabb és értelmetlenebb mű kevés van a földön. Aki megértette a végét, anélkül hogy olvasta volna a könyvet, az előtt le a kalappal. Két ás fél óra szinte tömény unalom, ami történés belefért volna kéb 45 percbe is, a híres filmzene mellett az összes többi időben szóló szimfonikus komolyzene olyannyira nem illik a filmhez, hogy kimondottan zavart és levettem még a hangot is és csak a dialógusokhoz raktam vissza. Megjegyzem, 20 évvel korábbi mint a Lynch-dűne, de a technikai színvonal szinte ugyanaz...
Előzmény: Törölt nick (2146)