Nem tudsz semmit egy vallási kisebbség belügyeiről. És akkor mi van?
Szeyid Sirázi családtagjai, de az ayatollah is, amikor élt, maga akarta, hogy így legyen, éppen a magadfajták miatt. Nincs szüksége arra senkinek, hogy néhány iszlámgyűlölő fazon itt élvezkedjen a Nyugaton, hogy a muszlimok egymást is ölik. Volt itt egy Parano Ida (excusat?) nevű fazon, az épp elég ilyen topicot nyitott egy időben.
Szeyid Mohamed Rida Sirazi és Szeyid Murtada Sirázi megjárták az iráni titkosrendőrség börtöneit, de amikor arról kérdezzük őket, mi volt ott és mit tettek velük, nem beszélnek róla. Nem kívánnak Bush és bandájának a "mártírjai" lenni, akik majd ürügyet szolgáltatnak Irán megtámadására. Miért, mi lenne, ha a Nyugat tudna ezekről a dolgokról? Ha tudná, hogy Iránban hány ayatollahot tartanak fogva, hányat mérgeztek meg, kínoztak meg, mi lenne? Sajnálnátok őket? Aligha, hiszen ők is muszlimok, a feleségeik meg tetőtől-talpig feketében vannak. Érdekli ez a Nyugatot. Max. ürügyre, azt pedig nem akarnak adni. Wainn biztosan ismeri a "fitna" szót.
tudod, mit? Én is örülnék, ha az ő tanaik terjednének jobban, mert sosem ismertem békésebb embert, mint a Siráziakat: gyűlölik az erőszakot, a Hezbollahot, az öngyilkos merénylőket, mindent, amir ROSSz. De aligha lesz ez egyhamar, mert a siráziaknak nincsn pénzük. Őket még Irán kormánya sem támogatja-sajnos Khameneiéknek a Hamasz jobban tetszik:((
Szeretném egyszer lefordítani egy könyvét, de azt hiszem, ez csak álom marad.
"Ismerd meg az iráni ellenzéket!"
Ezt hogy gondolod végrehajtani? Utazzam oda és keressem meg őket? Aztán majd ki fogja hazahozni a maradványaimat? "
Csak retorikai fogás volt. "Ime, bemutatom az ellenzéket!"-ilyesmi. NE utazz oda, minek tennéd? amúgy szép ország, sok magyar turista jár arrafelé, szeretik a külföldieket is.
""De igen, arabul "jártatta a száját", mert az arabokat kell meggyőzni arról: nem az a megoldás, ha miszlikbe robbantja magát egy piactéren, sem az, ha ennek örül."
Ahhoz képest nem túl nagy a hatása.
"
Miért, hány muszlimot ismersz, aki támogatta az erőszakot, mígcsak meg nem ismerkedett ayatollah Sirázi tanaival? Jaj, nehogy válaszolj, kérek, ez is költi kérdés, persze, hogy egyet se. Én igen. Hálistennek.
"Talán annyi is elegendő volna, ha a MOSZLIM VILÁGBAN lenne nagyobb hatása.
"
ezzel egyetértek. Nagyon szeretném, ha így lenne. Legalábbis elsőnek a síiták között.