A citromillatú kakukkfű a legkedvesebb fűszerem.
Mindegy hogy fehértarka vagy sárgatarka, bokrocskás vagy laposkúszó, az illat a lényeg. Használd bátran hús- és bablevesekbe, sültekhez, gombához, olaszos paradicsomszószhoz (más egyebek mellett).
Mivel a száracskája fás, a leveleket meg nincs mindig türelmem leszedegetni, legtöbbször cérnával összekötött csomagként teszem az ételbe. Nem szabad egyszerre túl sokat használni! Egyszer adtam egy-egy bokrocskával a kolléganőimnek, hogy tenyésszék és használják, no a legokosabb (a főnöknőm!) panaszkodott, hogy keserű lett tőle az étel. Kiderült, hogy mindet belefőzte.
Arra számíts, hogy hajlamosak a visszazöldülésre, ezért, ha olyan hajtást látsz, ami nem tarka, csípd le - és azt edd meg először.
Szárítva is jó!