outdownS Creative Commons License 2005.05.24 0 0 384

A citromillatú kakukkfű a legkedvesebb fűszerem.

 

Mindegy hogy fehértarka vagy sárgatarka, bokrocskás vagy laposkúszó, az illat a lényeg. Használd bátran hús- és bablevesekbe, sültekhez, gombához, olaszos paradicsomszószhoz (más egyebek mellett).

 

Mivel a száracskája fás, a leveleket meg nincs mindig türelmem leszedegetni, legtöbbször cérnával összekötött csomagként teszem az ételbe. Nem szabad egyszerre túl sokat használni! Egyszer adtam egy-egy bokrocskával a kolléganőimnek, hogy tenyésszék és használják, no a legokosabb (a főnöknőm!) panaszkodott, hogy keserű lett tőle az étel. Kiderült, hogy mindet belefőzte.

 

Arra számíts, hogy hajlamosak a visszazöldülésre, ezért, ha olyan hajtást látsz, ami nem tarka, csípd le - és azt edd meg először.

 

Szárítva is jó!

Előzmény: Zitka (376)