erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 381

Nekem is éppen bazsalikom korszakom van. Tavaly nyáron volt valami cikk, ami után vettem, és azóta mindig van itthon, fő kedvenc lett. Érdekes, amíg csak szárítva ismertem, nem ragadott meg. A múlt hét elején arra vetemedtem, írtam is itt, hogy vetettem cserépbe egy adag magot. Szombaton vendégségben, meg meséltem róla a barátnőmnek, erre előkapott egy zacskót, amit Kanadából kapott, ötféle bazsalikommag volt benne, és nekem adta :)))

Képzeljétek, ilyenek, hogy "sweet basil",  "anise basil",  "lemon basil",  "cinnamon basil",  "purple ruffles basil". Természetesen már elvetettem őket cserépbe, és most izgulok, és naponta többször megnézem őket :)))

A hét elején vetett sima bazsalikom, legnagyobb meglepetésemre már kezd kelni.

Vetettem majorannát és kaprot is, ha már benne voltam.

A fodormenta és a citromfű nálam is az irtandó gaz kategória... nincs annyi mojito a világon! A lestyánom meg ész nélkül burjánzik, de sikerült a nagyobbik részét elajándékozni :)

Szúnyog ellen a kertben, teraszon nekünk bevált a Vape szunyogspirál füstölője. Én szeretem az illatát. A viharlámpában is szúnyogriasztós olaj ég. határozottan sokkal kevesebb a szúnyog, ha füstölünk.