Nekem is éppen bazsalikom korszakom van. Tavaly nyáron volt valami cikk, ami után vettem, és azóta mindig van itthon, fő kedvenc lett. Érdekes, amíg csak szárítva ismertem, nem ragadott meg. A múlt hét elején arra vetemedtem, írtam is itt, hogy vetettem cserépbe egy adag magot. Szombaton vendégségben, meg meséltem róla a barátnőmnek, erre előkapott egy zacskót, amit Kanadából kapott, ötféle bazsalikommag volt benne, és nekem adta :)))
Képzeljétek, ilyenek, hogy "sweet basil", "anise basil", "lemon basil", "cinnamon basil", "purple ruffles basil". Természetesen már elvetettem őket cserépbe, és most izgulok, és naponta többször megnézem őket :)))
A hét elején vetett sima bazsalikom, legnagyobb meglepetésemre már kezd kelni.
Vetettem majorannát és kaprot is, ha már benne voltam.
A fodormenta és a citromfű nálam is az irtandó gaz kategória... nincs annyi mojito a világon! A lestyánom meg ész nélkül burjánzik, de sikerült a nagyobbik részét elajándékozni :)
Szúnyog ellen a kertben, teraszon nekünk bevált a Vape szunyogspirál füstölője. Én szeretem az illatát. A viharlámpában is szúnyogriasztós olaj ég. határozottan sokkal kevesebb a szúnyog, ha füstölünk.