csinnnKA Creative Commons License 2005.05.23 0 0 367

Verőfényes szép napot, Kertészkedők! :-)

Szia Thor Tündér!!! :-*

Jaj, biony M-legetve vagyol sokat, egyrészt mert a csíkos árnyékliliomaid gyönyörű új életre keltek, erősödnek, nagyon szépek, meg mellette a másik zöld növény, amit kaptam (nemtom a nevét, szégyell-szégyell). De a totális burzánzás mégis menta fronton van, amelyik úgy döntött, birtokba veszi a kertemnek azt a részét, ez idő tájt a néhány túlélt-áttelelt kóróból most hatalmas zöld buja mentatelepek nőttek ki a semmiből. Éljen a nyári Mojito-limonádé ivászat!!! ;-)

Bár előbb még bodzába fojtjuk bánatunkat, a teljes kerítés mentén több nyíladozó bodza-bokor ontja illatát.

Néma Levente jól van, változatlanul naon szíp, naon okos és naon néma!

Aptya szerint ilyen szószátyár anya mellett nem jut szóhoz! :-DDD

OutdownS drága!

Egyelőre még visszatartom a menták támadását, még megvan a bazsalikom parcella. Apa már nagyon kaparja a falat egy falat pestó után... mi tagadás, én is imádom, és ősszel az akkor 10 hónapos fiam első komoly, felnőttes kajája is a pestó volt, amit kétpofára nyomott befelé az arcába... hát, mit mondjak, egy kisebb fej fokhagyma volt rajta, ezért nem nagyon akartam adni neki belőle, de kikövetelte, s meglepő mód de nem zavarta a markáns íze, de még a bádog-pocija sem fájdult meg! :-)

Meg a vega barátnőm is gyakran emlegeti a zöld tésztát, vagyis hogy mikor hívom már meg olyan finom zöld tésztára, amit tavaly nyáron ettek nálunk (neki csak ennyi jött le, képtelen megjegyezni a pestó vagy a bazsalikom nevét). Mondtam neki, hogy max. petrezselymes pestót tudok csinálni. (Tegnap, miután kiganajoztam a veteményest, és ünnepélyes keretek közt végre elkapartam az összes paradicsom, paprika és paradicsom-paprika palántát, nekiálltam lekaszabolni a petrezselymeimet, mert kicsit túlzásba vitte magát (biztos a mentától tanulta, hisz ott vannak egymás mellett). Apának kiadtam az ukászt, hogy csipegesse (szegénnyel jól kicsesztem, bár hősiesen csipkodta a petrezselyem levélkéket), aztán csináltam az anyukáméknak egy nagy adagot összevágva, üvegbe, mélyhűtőbe.

Úgyhogy készen állunk a bazsalikom fogadására... szólj, ha küldhetem a bazsalikom-futárt! :-DDD

Hozzáteszem, hogy bár Thor mentája erőteljesen térhódító üzemmódba kapcsolt, azért a levenduláid jól érzik magukat! :-)

Egy barátnőm bimbós kel vetésére buzdított, jól fel is csigázott vele (mondjuk a kisebbik gond, hogy nem tudok róla semmit, a nagyobbik, hogy nem is lehet kapni, már néztem Baumaxban, Tescoban). Ti ültettetek már bimbós kelt? Tudtok róla valamit? Állítólag nagyon "megéri", mert viszonylag problémamentes növény, jó magasra megnő, és telis-tele lesz kelbimbóval, azt mondta, hogy egy mélyhűtő fiókja tele volt vele, egész télen jutott párolt zöldségköretnek is, 2-3 szem húslevesbe is, és minden 2 hétben volt frankfurti leves kelbimbóból. Hát nemtom, megpróbálnám... persze ha kapnék magot, de nem kaptam. Tapasztalat?! :-)

Szép napot, jó kapirgálást a fődeken! :-)