Thor, köszi a kedves fogadtatást. Igen, már jobban vagyok, csak híznom kell meg erősödni és remélem a vesém kitart még egy darabig :)
Többiektől elnézést kérek az offért.
A paradicsomokat nem tudom szétültetni (így is tatánál landolt a háromnegyede), így majd beszerzem a tápot és azzal locsolom. Ma a MOM piacán néztem paradicsom meg paprika palántákat és hát lehet hogy én rosszul csináltam valamit. azt hiszem túl nagyra hagytam nőni a palántáimat. én majd fél méteresre növesztettem a paradicsomokat ! biztosan ezért viselte meg őket az átültetés. na mindegy a fagyok miatt úgyse tudtam volna kiültetni hamarabb. bár most már elég szépek. mindenesetre jövőre lehet csak április végén fogom elültetni a magokat. a télikertben nagyon gyorsan nő minden.
a rózsa, ill. egyéb vesszőket össze kell darabolni és úgy a növények közé tenni? én ezt nem értem. nekem a macska konkrétan a salátát és a retket kaparja . ha arra rakom a vesszőket, akkor azzal összenyomom és akkor attól pusztul el.
a piacon vettem hat darab eperpalántát. este ki is fogom ültetni! folytontermő... alig várom, hogy folyton teremjen :)
csiga nálunk is van, házas és csupasz is. óriásiak, mi vödörbe gyűjtjük a gyerekkel és kivisszük az erdőbe. nagyon könnyen össze lehet szedni.