Engem igazan nem erdekel, Töröko. tag lesz-e avagy sem es törökszakertő sem vagyok, de ha mar mindenki ideírja a sajat SZEMELYES velemenyet, akkor alljon itt az enyem is, ami abszolút szubjektív...Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ilyen van, de en még egy szimpatikus törökkel sem találkoztam.
Ami nem feltétlenül baj a habzószájú ideíróknak, én ugyanis muszlim vagyok, ez sokat elárul....
Törökországot nem ismerem, csak valamennyire az isztambuliakat, ritkán találkoztam olyan emberekkel, akik ennyire barátságtalanok lettek volna egy fejkendős nővel, s ahogy láttam, mindenkinek legszívesebben az arcába köptek volna, aki kendő hord vagy szakállas. Repülőtéren ordítottak, hogy vegyem le a kendőmet, mert megszólalt a kis bigyusz a hajcsatom miatt. Jelentem, voltam már olyan helyeken, hogy Heathrow, Frankfurt, ahol maximális udvariassággal kezeltek, töröko.-ban egyértelműen jobban bántak a nem-muszlim kinézetűekkel.
A könyvesboltok tele vannak könyvekkel az Iszlámról, amit nem muszlimok írtak és amiben szolídan leírják, hogy szerintük az Iszlám egy rakás csőd. Esetleg néhány szúfi mű, ahol a forgás gyönyöreiről írnak, meg arról, hogy az iszlám törvények nem számítanak, csak az, hogy jókat forgjunk valéami szúfi dalra.
Stb...
Szóval szerintem mivel Törökországit nem egy szír-török határvidéki anatóliai vallásos paraszt reprezentálja, hanem ezek az értelmiségiek (többnyire), a Nyugat csak örülhet, hogy ilyen országot ölelhet kebelére.
Az iszlámot tartó kisebbség miatt nem aggódnék, szerintem rövid úton leszámolnak velük-ha hagyják. És miért ne hagynák?
na, lehet támadni.