Hehe :) nem olvastam, mer én angolul olvasni lusta vagyok, úhhogy Precsetből kizárólag azokat, amiket már lefordítottak. Valamint van egy óriási nagy képeskönyvem is tőle angolul, de annak az 5. oldalán tartok 3 éve :) Viszont most felcsigáztál és itt fogok szenvedni, amíg le nem fordítja valaki azt a matskát.
Ha már csigázás: nekem először sünt ajánlottak, amire vadásztam jó ideig, nyitottam topicot, roppant utánajárással szereztem is kettőt. Olybá tűnik, hogy a tenyésztés sikerült, mert mostmár kismalacokkal is találkoztam a kertben, viszont a csiga nem lett kevesebb. Én is felszedem, de nem forrázom le, mert ahhoz nem elég erős a gyomrom és karmikus terheket se szeretnék magamra venni, hogy aztán ki tudja hányszor szülessek újra csigaként :) hanem kiviszem őket és elengedem a templomkertben. Nemtom érzed-é ebben is a finom spirituális nüanszot?
A legujabb ötletet egy mezőgazdasági szakközép kertész-oktatója ültette el a fejemben, hogy aszongya, szórjak meszet az ágyás köré vagy gipszet vagy ilyesmit, de zárt kör legyen (megint visszaértünk a varázsláshoz bár fekete kakas áldozásáról a körben nem esett szó) Merthogy azon nem tud a csiga átmenni, biztos démonból van, de állítólag el is szívja a nedveit, és a túloldalra már döglött csiga fog érkezni. Még ezt nem próbáltam, nem tudom mennyire terheli meg az ember szépérzékét, de másoknak tudom ajánlani :)