En nem ertem a gondolatmenetedet ami szerint itt letezik elvalasztas.
A rendszer meg tudja allapitani hogy mi a voksom? Igen. Meg tudja allapitani hogy ki vagyok? Igen. Innen kezdve kizarolag a joindulaton mulik, hogy az ezeket elvalaszto kapcsot elvagja es elfelejtse -- a kavaras a hatvanyokkal meg csak hokuszpokusz. (mas miatt lehet hasznos, de a targyalt temaban nem latom hogy segit.)
Mivel valasztas 4 evente van, a kenyelmi szempontok nem jo ha uberelik a tartalmiakat -- az extra kenyelem meg sokkal jobban szogalja a csalasban erintetteket.
Arrol nem beszelve, hogy a kenyelem nagyreszt fiktiv -- a jelenlegi lakossag nagyobb reszenek sokkal kenyelmesebb elslatyogni az urnaig egy szemelyivel mint otthon uzemeltetni egy ehhez tartozo gepet, kapcsolatot, stb.
A ketfele dolgot keverni emg megint nagy problema, mert bevezetjuk a ekt helyen szavazas lehetoseget.
Szvsz meg mindig a "geppel tamogatott hagyomanyos"modell messze a leghasznalhatobb, ahol az autentikaciot a mostanihoz hasonlo emberekbol allo bizottsag vegzi, es a gep a szavazat felvetele utan kikopi a cedulat, amit kifele menet bedobsz az urnaba -- igy barmi hezag eseten az ujraszamlalas lehetosege is megvan.
Az allamnak igy is joval tobb hatalma van, mint kene, nem erdemes egy kis latszat-kenyelem kedveert bedobni a gyeplot a lovak koze.
>Úgy tudom, minden tekintetben megbízható módszer nincs.
En is ugy tudom. A fo vizsgalo szempont nem az, hogy minden tekintetben megbizhato, hanem hogy az alapfelteteleket teljesiti-e, es mas modszerekhez kepest veszelyeket foltoz be vagy nyit ki. Bevezetesre nyilvan csak olyat szabad javasolni, ami az alapokat tudja es veri a meglevot.