outdownS Creative Commons License 2005.05.20 0 0 347

Szia! Gratulálok a kertecskéhez! A paradicsomod még helyre jöhet (hacsak meg nem rágcsálta valami alulról).

A maaaacska sajátod? Mert úgy nehéz igazán. (Rászólni, meg keménykedni vele, hiszen már rég a fejedre nőtt.)

Minket a szomszédék vöröse tett magáévá - szerintem meg van győződve, hogy ez az ő kertje, és mi csak alkalmi betolakodók vagyunk. És van valami igazsága, hiszen az ővé minden munkanap, és minden éjszaka. Én nem is zavarom, csak ha ások vagy kapálok (mindig odajön) magyarázom neki, hogy nem azért csinálom, hogy ő ott kaparjon. Mintha megvetést látnék ilyenkor a tekintetében. (-:)

A vetéseket mindig takarással védem: fátyolfólia-darabbal, vesszőnyalábbal, de kelés előtt akár egy zsák is megteszi. Korábbi macskaügyi tapasztalataim szerint ugyanis azt a földet szeretik igazán megkaparni, amibe már vetettél. A kikelt növényekre nem szoktak veszélyesek lenni. A sorok között sem ártanak olyan nagyon.  Persze minden macs más és más...

Próbálj meg egy homokozót fenntartani neki, meg egy  jó napos heverészőhelyet. Ez a "mienk" nagyon szereti a rózsa-liliomágyást, amin kéregmulcs van, ott szépen elhelyezkedik a növények között, és szunyókál.

Mostanában csak olyan helyen láttam kaparni, ahol alulról a vakond mocorog, és mivel a gazdája szerint már fogott is egyet, én további sok sikert kívánok neki.

Meg neked is! (-:)

Előzmény: zsigrai76 (346)