amamsik Creative Commons License 2005.05.20 0 0 712

Sziasztok,

köszönöm a pénzről a képeket:)

Mobima, én is kíváncsi vagyok, hogy Ti mivel-merre töltöttétek az öt napot.

Időközben nyakamba szakadt a rengeteg munka, de most gyorsan leírom zanzásítva az 5 napot:

1. nap - dugig tömött késő charterrel helyi idő szerint 4re voltunk Keflavikban. A Reykjavikba vezető busztranszfer során megállás Bessastadirban, majd szállás elfoglalása. Mi a Hotel Cabinban voltunk, ami szerintem nagyon jó helyen van, kb 20 perc séta a tengerparton a belvárostól, két csillagos, tiszta, rendes hely, csak iszonyú picik a szobák.

Utána jött egy városnézés, Höfdi ház, Tjörnin-tó, főtér, Parlament, Hallgrimskirkja, Perlan.

A városnézés után mi sétáltunk még egy nagyot, vacsorázni szendvicsfélét vettünk.

2. nap - Arany körút . A 'szokásos program': Thingvellir nemzeti park, Gullfoss, Geysir. Itt volt ebéd a hotel geysirben. Aztán Skalholt, és Kerid vulkán.

Este szintén belvárosi séta, a főutcán (nem tudom a nevét hirtelen, 'main shopping street') vacsoráztunk egy olasz étteremben.

3. nap - Eyrarbakki, a 'Ház' megtekintése, majd a Sólheimajökkul széle, kis gleccserséta:) Ebéd Vikben, aztán a viki partszakasz, Dyrhólaeyi madárszikla. Utána Skógar, skanzen, majd Skogafoss (természetesen felmásztam a tetejéhez), és Seljalandsfoss (itt pedig természetesen átmentünk alatta:). Ez lett a leghosszabb kirándulás, este 9 óra körül értünk vissza Reykjavikba.

4. nap - Bálna-fjord megkerülése, Snorri fürdője, majd Lávavízesés és Gyermekek vízesése (Barnafoss:). Utána a Deildartunghveri hőforrás, döbbenetes volt a 97 fokos feltörő víz. Végül pedig Grabrok vulkán.

Este szintén Reykjavik city, vacsora.

Eddig végig ragyogó idő volt, este kb 3 fok, napközben 10 körül, szeles, de tiszta, napos.

Utolsó nap reggelre már esett.

Ekkor kaptuk az infot, hogy visszafelé is sokat késik a gép, ezért ráérősebb lehetett az utolsó délelőtt.

Az egyetlen fix program a Kék lagúna volt. Ott legalább a vízben nem zavart, hogy esik:)

Magyar idő szerint 10 után szálltunk le.

Röviden ennyi, jó volt nagyon.