kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1144

Kedves Rágica!

Egyszer már én "lecsaptam" Rád, cserebere/virágszerzés címén. Nos, ami a találkozót illeti. Véleményem szerint az alföldiek hozzanak össze egy találkozót - aki benne van majd előbb-utóbb jelentkezik. Én, mint pesti, részemről maradnék amellett, amit válaszoltál nekem - tehát, ha arra járok ...  A Szabadság téren dolgozik városodban egy kollégám, legfeljebb vele szervezkedhetnék. Nos, egyelőre a csere-növénykéink óvodások, ezért nem töröm magam a felajánlással. Amúgy meg olyasmi sem lenne szégyen, ha Ti, akik intenzíven szaporítotok is, netán némi kis aprópénzért adnátok (400-500-ra gondolok) hajtáskákat, persze, ami már tuti, gyökeres v. kis műa. cserépkében. Ez szerintem nem szégyen és nem nyerészkedés, mert van aki nem tud otthon "nagyüzemet" csinálni, mármint hajtatásilag. Sokan hibiszkuszoznak is pl. az e toposok között vagy egyéb más virágból van cserealany.

Aztán szervezkedhetnénk mondjuk Pesten, Dunántúlon, stb. Olvasok itt Kispestet, Pest környékén - ebbe tudunk majd beszállni Pestlőrincről. Ugyanis kedves Rágica egy találka, eszmecsere nagyon csábító, de ha mondjuk én leutazom Nagykőrösre, azért a pénzért már vásárolni tudok ... affene az anyagias mindenét. Azért, ha nyári kirándulásnak meg tudja az ember oldani, és van konkrét időpont, ami netán megfelel, mégiscsak elképzelhető az is, hogy beszáll az ember valami különleges szerzemény reményében. De mondom, én inkább akkor, ha már tudok valamit ellentételül ajánlani.

Ha valakinek tetszik az általam felvetett "fizetős" módszer, reagáljon. Ehhez még annyit, hogy én pl. vettem a Villányin 400-ért kefevirág csemetét, műa. poharasat, most nevelgetem, szépen fejlődik. Ez nagyobb örömet okoz, mintha 3-4 sokezerért vásárolok egy kész csodát, hadd irigyeljék a szomszédok. Kaptam a lányomtól egy szép virágzó bugit anyáknapjára, kiadta érte a sok pénzt, a virág a helyváltozás miatt eldobta összes virágát, most majdnem kopaszka. Hát érdemes volt? (Csak azért, mert én örültem és örülök, de a pénzért meg a virágért kár!)

Amúgy meg virágszerető emberekkel beszélgetni, találkozni mindig öröm! A jó idő majd meghozza a találkozásvágyat.

Előzmény: rágica (1139)