Tereza Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1624

Képzeljétek el, újból nekiveselkedtem a Stahl féle kávés muffinjának és SIKERÜLT.

 

Elhagytam a "saját módomra szerint" dolgokat, azaz:

 

- nem teljeskiőrlésű, hanem finomlisztet használtam

- nem barna cukrot, hanem normál fehér kristályt

- NEM MINIBEN, hanem normál lukú tepsiben sütöttem(szerintem ez nagyon fontos)

- a szokásom ellenére most kibéleltem KAPSZLIVAL

- nem 200 C-on (ahogy irva volt), hanem 190 C-on sütöttem.

 

Hihetetlen, de most olyan szép volt, mint a Judité. Kár, hogy nem tudok fényképet küldeni.

 

Az a tanulság, hogy nem jó miniben, ott kalapos volt. Asszem sokat segitett a papir is, valahogy megregulázza a tésztát, nem folyik szanaszét. Szóval nem volt kalap, nem volt csúcs, nem folyt a luk szélére.

 

Okulva az egyik hozzászólásból, most még a tojásokat is megválogattam : egy kicsi és egy nagy és a sütőport is csak csapott (lapos) kanálkával mértem.

Igazsághoz hozzátartozik, hogy a diót nem piritottam, jó volt igy is.

 

Én voltam a nagy papir-kapszli ellenző (az az igazság, hogy sajnálom érte a pénzt meg az utánajárást), de úgy látszik, ez kell a rituáléhoz. Akkor most kérdezem, hol lehet olcsó, nem puccos, jól használható kapszlikat keresni? Biztosan már teriteken volt ez a kérdés, de akkor nem figyeltem, mert hogy "minek az nekem"..........

 

Ezennel elnézést kérek mindenkitől a sok nyavalygásomért, de hátha más is tanult belőle.