Az idézet nem konkrétan ezt állítja, de akárhogy csűröm-csavarom, erre utal.
És végy vissza a gúnyos hangnemből, én is normálisan beszéltem veled.
Az pedig OK, hogy Hollywood figyemlét már korábban felkeltette, de szerződésről '93-ig tudomásom szerint szó sem volt.
Emellett még mindíg megyőzhető vagyok, ha megadsz egy forrást, ami alátámasztja az állításodat. Úgy értem, olyan forrást, ami ELÉRHETŐ. Mert az említett könyvvel nem találkoztam (ha itthon kiadtak volna egy Woo-életrajzot már a polcomon lenne, hacsak nem vagyok sokkal tájékozatlanabb mint hiszem), az újsággal még kevésbé.
Egyébként: félre egy perc erejéig a tényekkel, és hagyatkozzunk magára a filmre. Nyilván Te is jól ismered Woo munkásságát. Márpedig szerintem a Hard Boiled bizonyos szempontból (mint már lentebb is írtam) alaposan elüt korábbi műveitől, tagadhatatlanul sokkal amerikaibb stílusú, mint bármelyik addigi filmje. Én már csak ez alapján is hajlamos vagyok elfogadni, hogy ezt amerikai pályafutása előfutárának szánta. (Nyilván nem direkt amerikai PIACRA, ezt valóban félreírtam, most hogy visszaolvastam... De lehetett akár afféle ízelítő a hollywoodi producereknek, hogy képes bizonyos kompromisszumokra)