Stahltól csináltam egyszer "amerikai répás muffint" - azzal, úgy emlékszem, nem volt semmi bajom, és nem is volt rossz. Igaz, azt nem miniben, hanem a normálban csináltam.
Stefiadri, igazad van, Judit nem tölti tele a formákat. Viszont hogy lehet az, hogy nekem "túl sok lesz a tésztám"?
A 24 mini valszeg megfelel (tésztafogatban) a 12 normálnak, nem? Főleg, ha ugyanattól a gyártótól van mindkettő.
Azon gondolkoztam, hogy vajon nagy különbség van a különböző gyártók (márkák) forma-térfogata között? (Hogy pl. a 12-es az egyiknél nagyobb, mint a másiknál.) Ha belegondolok, kapásból tudna mindenki vagy 6 gyártót mondani (pillanatnyilag M.-on kaphatóakból). Úgy kellene irni a recepteket, hogy kérem szépen ez a mennyiség az XY fajta sütőhöz való?
Lehet, hogy a barnacukor a fehér cukornál hajlamosabb leégni? Bár már használtam máskor is (de nem sokszor) barnát, és akkor nem égett le.
Aztán én nem használok kapszlit. Bár a minihez van, aki használ? Mostanáig megúsztam, de lehet hogy az is számít. (Vissza a szilikonhoz!)
Még valami : Hogy kell, idézem - "illatosra piritani a diót"? Ezt szárazon, vagy zsiradékon kell? Én megpróbáltam rozsdamentes serpenyőben szárazon, de csak valami égetett förmedvényt kaptam, amit inkább nem használtam fel (nem is tudom, hogy kidobjam, vagy mi legyen vele), igy maradt a normál, darált dió.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.