Megsütöttem a Stahl kávés muffinját (1602).
- 10 dkg lisztből 5 dkg-ot teljes kiőrlésű tönkölybuzalisztből vettem.
- Cukrot teljes mennyiségben barna cukorra váltottam.
- Mini muffintepsiben sütöttem, mélyedéseket kiolajoztam.
Ennyire rosszul még soha nem sikerült. Vajon a fenti három tényező valamelyike járult hozzá? Talán nem miniben kellett volna sütni, mert abban keletkezik a kalap. (Érdekes, a sonkás-sajtossal nem volt bajom.) A mélyedések megint tele voltak a nyerstésztával, igy aztán terjeszkedniük kellett. Hová ment volna a tészta? Lapos kalapok keletkeztek. A szélük kicsit megégett. Most a többségnek nemcsak külön lejött a kalapja, de először jártam úgy, hogy amikor megforditottam a tepsit, a muflik nem potyogtak ki belőle, kanállal kellett kiszedni a tetejét vesztett muflikat.
Hol követtem el a hibát? (A liszt vagy a mini?) Judité szép volt (a TV-ben) és nem lógott ki a mélyedésből.