Freiburg Creative Commons License 2005.05.16 0 0 472

Szia Zöldlomb!

Köszi a gyors választ, átgondoltam mégegyszer a kötéltechnikás faápolást/bontást. Valószínűleg nem lesz sok ilyen jelegű feladatom, így a fa tetején végzendő munkákat meghagyom erre specializálódott alvállalkozóknak. Egyébként az elektromos fűrész nekem is szimpatikusabb sok helyen, mert minden általad is felsorolt előnye fontos (könnyű, kicsi, könnyen indítható). Korábbi tapasztalatok alapján viszont nagyon idegenkedek minden elektromos kerti szerszámtól. Nektek nem szokott a kábelrengeteg sok bosszúságot okozni?

Inkább meghagyom hobbinak a kötles technikák használatát...

Egyébként másodállásban kertfenntartással fogok foglalkozni (csak ez fér el a másik munka mellett), viszont a késő őszi/téli időszakban erdészeti tisztítási munkákhoz is használni akarom a fűrészt (ez indokolja a nagyobb teljesítményű motoros kaszát is). Ha meg nem lesz éppen más feladat, tüzifát vágni.  

Én úgy tudom, hogy az általam felsorolt mindegyik Husqvarna fűrész profi közepes kategóriájú gép. Viszont a nem XP-s sorozat azonos hengerűrtartalom mellett jelentősen kisebb teljesítményű. Ezért érdekelne, hogy pontosan milyen felhasználási területre szánták a sima, valamint az XP jelzésű sorozatot.

Közben eszembe jutott még vagy egy tucat kérdés, ezeket majd a hét folyamán beírom.

Jó éjt mindenkinek!

Fr.