Szia Mindenki!
Beszereztem pár kisgépet, amikhez volna egy-két kérdésem:
1. Husqvarna 245R motoros kasza, 2003-as modell, még soha nem volt beindítva. Van-e valamilyen extra tennivaló, ha ennyi ideig egy boltban porosodott a gép, vagy azonnal indítható? (Üzemanyag se volt még benne soha)
2. Husqvarna fűnyíró 7 LE-s Briggs Intek motorral. Ennél a motornál van-e valami extra tennivaló, ami az előző hozzászólásokban nem hangzott még el? (bejáratás, ált. karbantartás) Másik kérdés ehez a géphez, hogy kb. milyen élettartamra kell számítani az elsőkerék meghajtás ékszíjánál?
3. Nem tudtam ellenálni az árnak, és vettem egy EFCO TS 327 típusú sövényvágót. Előtte persze kiderítettem (nem volt könnyű), hogy ez a cég az OleoMac-al egyesült pár éve, tehát ma ugyanahoz az anyacéghez (EMAK) tartoznak. A kérdésem az, hogy Magyarországon van-e képviseletük, vagy bármelyik Stihl/Husqvarna szervíz be tudja szerezni az alkatrészeket?
4. Motorfűrészt most akarok venni, a következő gépek kerültek szóba: Stihl 260, esetleg Stihl 361, vagy Husqvarna 346 XP, 353, 357 XP, 359. Kinek milyen tapasztalatai vannak velük? A leg esélyesebb ezek közül a Husqvarna 353-as, konkrétan erről tud valaki mondani valamit?
Jól gondolom-e, hogy a név utáni XP, a magasabb fordulatszámon dolgozó motorokat jelöli, ez mennyire jelent (-ha jelent-) rövidebb élettartamot?
Zöldlombtól a következőt kérdezném: fán dolgozva mennyire használható egy hagyományos fűrész? (Nem hiszem, hogy gyakran lenne rá szükség, ezért nem akarok venni speciális "egykezes" motorfűrészt.)
Bocs a sok kérdésért.
A válaszokat előre is köszönöm.