Fiúk / Lányok! djuice-kolléga szavaival élve ma este sikerült "otthont adnom" egy Emu B-3-nak. Pontosabban otthont készítettem a cuccnak, mert hát ugye lesz kb. 10 nap mire ideér. A lényeg, hogy elfogadható áron sikerült hozzá jutni - 301.-EUR + 20-ért ideküldik Pestre. Aztán kezdődhet az újabb paraméterharc és a "pro és kontra" eszmecserék. Mint az előzőleg említettem vala, mindenkit szívesen látok egy teszt-délutánra. Sajna egyelőre csak a hifi-tornyomra tudom kivinni, vagy fejhallgatóval lehet majd kipróbálni. A billentyűzetem sem éppen waterfall, egy Fatar TMK-88-om van, félig-súlyozott (semi-weighted), de a célnak egyelőre megfelel.
Ha valaki előtanulmányozásokat szeretne folytatni, akkor a használati utasítás az emu honlapjáról letölthető (www.emu.com) aztán a supportban kell addig kattintgatni, míg a manual-hoz nem jut. Sajnos csak angolul van meg, és amit vettem, ahhoz is csak angol nyelvű használati utasítást adnak. Magyarul gondolom képtelenség beszerezni, de ha valakinek van ötlete, hogy németül hol lehetne rábukkanni a neten, akkor legyen olyan szíves és szóljon. Én a google-t végigzongoráztam, de nem találtam sehol.
Tehtube-nak annyit szeretnék mondani, hogy magam is drawbarok híve vagyok, attól orgona egy orgona. Ha B.D. folyamatosan igazgatta a regisztereket játék közben, akkor az feltehetőleg a női elégedetlenségére vezethető vissza :-) , az én kb. 45 perces videófelvételemen egy számon belül egyszer sem nyúlt a drawbarokhoz. Na de nem is ez a lényeg. Kár, hogy Emu-ék lespórolták a drawbarokat, mert ha ott lennének, akkor a többi klón-gyártó cég becsukhatta volna a boltot. Van viszont 512 preset, amikkel azért el lehet boldogulni, a hangminőség pedig VADÁLLAT. Egyetlen ilyen hangminőségű klónnal sem találkoztam még - mindez 1,5 kg Lacikával együtt hón alatt... Az OB-5 höz, CX-3-hoz nem akarom hasonlítani, talán Tehtube-val lesz lehetőség egy direkt összehasonlításra. Egy viszont tutti: nem kapok gerincsérvet a szállításánál és az is tutti, hogy a hangja veszedelmesen jó. Mikor először hallottam Németországban egy jazz-klubban, csak kapkodtam a fejem, hogy hová dugták a Hammondot meg Lacikát - aztán ott volt rackben ez a kis szörnyeteg a maga 19 coll terjedelmével, egy Quasimidi Cyber-6-tal meghajtva. Na de majd fogjátok hallani...