Barbara folyamatosan igazította, de Kuypers is a regisztereket. A letölthető videóján gyakran nyúlt hozzá. A koncerten ezt láttuk.
Énnekem annyi a véleményeltérésem, hogy lehet valami jó hangú, és ilyen a B4 is, de a játszhatóságot mára fontosabb helyre tettem akár a hangnál is. Ezért cseréltem le a VK7-et az OB5-re. Pedig a 15 kiló helyett az 50 kiló, tiszta mazochizmus. Amikor ma elindultam koncertre kicsit szitkozódtam, hogy szivatom meg magam ezzel, hiszen egyedül épp, hogy be tudom tenni a konténert a kocsiba. De amikor ma 10-12 közt 1000 ember előtt lenyomtuk a koncertet és nem kellett zsonglőrködnöm, folymatosan kontrollálhattam a hangját, rábólintottam magamban, megérte. A látványról nem is szólva :-) És műlezliről :-) Szóval jó játszani egy hangszeren ami B3, vagy nagyon közel áll hozzá. És ha jobban esik a játék, elképzelhető hogy jobb dolgok kerülnek ki a kezeink alatt.
Gyenge hasonlat, de miért is ne, odaülünk a Trabi "fedélzete" kezelőszervei mögé, vagy egy mai élvonalbeli kocsiba, biztos nagyon más érzés. Szóval kíváncsi vagyok a hangjára, de én inkább a manuális szabad játszadozás oldaláról közelítem meg a dolgot, ezért látom kissé másképp. Mindenesetre KarnEvil azt írta, hogy egy csomó kontroller hozzárendelhető. Na ez érdekelne hogy mivel mit lehetne rajta igazítani menetközben? Gondolkodva még egy alternatíván, azt hiszem írtam, egy Voce agy, meg egy új kontrolleres Fatar kbd, már két regiszterkészlet!
Amit vettem még a DB5-höz, egy Nanosynth-et, abban viszont benne van a 9 drawbar hangmintája, meg a két perkáé. Meg egy csomó effekt, miegymás. Még nem tudom ámítógépen keresztül programozni, de ha összejönne, akkor megírnám magamnak ami kell és lájtos helyekre csak ezt a félkilós kis tündérkét vinném a kétkilós, négyoktávos Fatarommal. Zseb-buli :-) Ma viszont a DB5 tetején volt ez az összeállítás. Már kissé nyújtózkodnom kellett. Valahogy így nézett ki:
Hammondot mintavenni ugyan lehet, de a nevét nem lehet használni. Ezért van a Rolandon is a drawbars helyett harmonic bars fölírva, a leslie helyett rotating speaker és a Hammond hang helyett a vintage electromagnetic organ sound.
Ennyi, csak nevén ne nevezzük, a többi mehet.
Tényleg szeretném meghallgatni ezt az EMU-t ha lehet és én Budán vagyok.
A CX3, meg jól szólt a Mike Sponza Band orgonistájának keze alatt. Valahogy csak átíratom dévédére a kamerafelvételemet :-)