Hát fiúk, én némi ellenvetéssel élnék. Az ok, hogy szép, jó mintavételezett hangja van és még egy fontos az EMU-nál, jó az előerősítője. Tiszta, dinamikus. Volt ESI32-m.
De, orgonálni igazából két kézzel jó. Balkézre vagy harmónia, vagy basszus. Viszont ezek más hanxínt igényelnek. Sőt, menetközben gyakran felmerül hogy esetleg halk-hangos, tehát játék közben igazítani kellene egy kicsit. A Leon Kuyperses videón is rendszeresen előfordul. Igazából a legtöbbet a kíséreten kell változtatni, nem is a szólam hanxínén. A VK7-nél is a mellék Fataromra tettem a közvetlen drawbar módot, majd az OB5-nél is, az A102-nél is legtöbbet a balkézen igazítok. Namost egy presetgépen ez a nehézség. A szóló rendben, de mi van ha egy kicsit halk/hangos vagy tompa/éles a kíséret/basszus? Csak húzóregiszterrel lehet az elgondoltaknak megfelelően igazítani. Igazából majd nem is egy, hanem két készlet kell majd. El lehet bíbelődni egy készlettel is, de ahogy nekem is mindig felmerült anno, másnak is mindig az motoszkál ebben az esetben a fejében, hogy de jó lenne még egy húzóregiszter készlet, hogy mindkét kézre/manuálra jusson. És ha lábbassz is van akkor még 2 húzóka :-)
Ha olcsó és nem élő megoldásra van igény, én Don Airey összeállítását javasolnám: VMK Fatar azzal a 9 tolópotijával, akár kettő is egymás fölött.
Vagy egy Voce modul, vagy kombóorgi, plusz egy ilyen VMK és akkor megvan a két készlet.