Szerencsere, vagy sajnos en a "klonok"-hoz nem tudok hozzaszolni. En orthodox valodi, csoves, hanggeneratoros, scanner-es Fa, Fém Hammondhoz vagyok hozzaszokva:-)
Igen az elteresek szerian belul valoban vannak...erdekes ez, meg spinet-eknel is tapasztaltam!
Volt kb 3 kis Hammond-om L100, P100, T200, es biza mas volt mindnek, olyannyira pl: hogy a P100 szep lagyan szolt, kremesen , utanna az amerikai L102 meg eroteljesebben, keyclickesebben.....persze lehet itt az is szamitott, hogy amcsi volt, mas cső esetleg, trafo stb....
Aztan jott az M3, az mar igazi B3 feeling....utott, rugott mint egy lo, a hangja!
Fantasztikus volt (most jelnleg buszke gazdaja Jon Lord ur, Tiszakecsken):-)
Annal a Hammondnal hallottam ezt eloszor, hogy a perca koppnasnak ereje van, es a folso egy oktavja mar ugy visit, ahogy annak rendje es modja!
Most az A100, ebbol mar 3 felet hallottam ez vegallomas, hacsak nem akarok ajtot szelesiteni a bolton, mert akkor beferne egy B3 is:-)) ugye az melyebb, de minek...
Legenda...? Szepek a esztergalt labak, es a lecsukhato teto!?
Meg 3 szor annyiba kerul...ezek mind gyonyoruek, ra kellett jonnom....Ravasz Laci baratomnak C3-ja van, az elso erszetesbol 1955-bol.....csoda, fantasztikus szep! Tehtube-nak A102 ami ugye A100, csak meg egzotikusabb, "noiesebb formaja van" csodalatos lakasba!!!Nagy Lacinak: B3-ja van utcso eresztes 1974-bol....mind mind spitzenklasse! Viszont a hangjuk az olyan, hogy csukott szemmel, ha C3-at, A100-at vagy B3-at hallasz akkor nem mondod meg...
RT3 mogott nem ultem meg, annak is ez kell hogy legyen a hangja, de azert kivancsi lennek...es hat a pedal lecsenges...az jo! Viszont akkor batar hangszer az....ormotlan dog:-)