djuice Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1722

Na fiúk-lányok!
Ma rendesen meglepetés ért. Nem tom ki próbált már közületek Emu B-3 hangmodult, én is próbáltam már vagy 3x, de ma teljesen meglepődtem, hogy miért vettem eddig én félválról ezt a kis ketyerét! Lehet hogy hozzájárult az utóbbi időkben agyonhallgatott Hammondos Cdk élménye is a témához, mondhatni rendesen a fülembe mászott az igazi Hammond sound, ami egy korongról átjöhet, de alapvető véleményváltoztatást kellett eszközölöm az ügy kapcsán.
Ez a kis modul ÁLLAT! Nincs semmi most a piacon szerintem ami ehhez hasonlóan megadja azt az igazi élményt, amikor libabőr és társai kerekednek felül az emberen, a könny kicsordulásáról már nem is beszélve. Vagyishogy se VK7 se semmilyen klón nem rúg úgy hátba mint ahogy ennek az eredetivel azonos hangja! Nyilván nem űberel egy valódi B3-at, de hogy közel ugyanazzal a döggel erőszakolja meg a füled az hót ziher!
E hangzatos szavak persze ne tévesszenek meg senkit, nem pótolja a real drawbarozást meg még sok minden mást sem 1 rack modul szintjén, viszont hazugságmentes, eredeti, NEM MŰLEZLIS B3 hangot garantál már 80-90-100e.Ft környékén, ha CSAK ez számít vkinek.
Én aszondom, persze hogy jó lenne egy double manual + 25-ös legyezős basszpedál + lacika, nincs is ennél felemelőbb, de ilyen hangi élmények mellett lesz..rom hogy mi van vagy mi nincs még! (ezt én se gondoltam hogy ezt fogom mondani, de most kénytelen vagyok! :)))
Szóval akinek némi kompromisszummal ugyan, de elég egy ilyen 2kg-os doboz hogy sírvafakadjon a gyönyörtől, az ilyet vegyen ha használtan talál még vhol, mivel sajna már nem gyártják!
Egy ellensége létezik ámítóépen, az USB Charlie. Ám ez is hasonlóan sample playback alapú, csak legfeljebb itt a hangonként vett több perces mintáktól lehet indián táncot járni örömünkben, viszont kevésbé mobilis egy színpadi felállásnál!
Én egy Korg M1-el hajtva próbáltam a B-3 modult és tapasztalatból mondom hogy ez a tipusú szintimechanika (eredetileg Yamaha DX7) tökéletes Hammondozni, persze lehet megszokás kérdése is ez, de szerintem így egy olcsó felállást lehet kialakítani, ami hangban üt, de nagyonnagyon!

Mindezt azoknak, akik hozzám hasonlóan keresnek valami mobilis, de zúzós Hammond alternatívát, OLCSÓN! Az meg megint egy csomó plusszal jár, amit az Emu név jelent a szinti piacon, sztán meg MIDI, belső dual-FX proci (zengető, kórus stb.), baromijó és teljesen egyedülálló szűrő szexció (ez külö megér egy misét Hammond minták szintjén is), arpeggiator, a modulációs lehetőségekről nem is beszélve...
Én csak azt nem értem miért nem hallottam meg ezt elsőre??? Relytély! :)
(ja, és ne szomorkodjon az se akinek Emu samplere volna, létezik sampling cdn is eme B-3 kollekció! :))
Na erről ennyit! :)