Hi Lauerns, hát igen, elírtam, az A -szériával semmi gond, de a B-3-"fertőzés" azért nálam elég erős. Többet is volt alkalmam kipróbálni huszonegynéhány év alatt Németországban - ott is tombol a Hammond-őrület... :-) De ahogy tehtube is megerősítette hozzászólásában, ezek a hangszerek nem egyformán szólnak, még akkor sem, ha ugyanazon model képviselői is. Én a dolgok technikai részéhez nem sokat konyítok, ezért ebbe nem bonyolódom bele, de kézzel, és nem digitális alkatrészekből összerakott hangszerektől nem várható el a 100%-os azonosság, de az nem is baj - a lényeg, hogy mindegyik maga a csoda. Én az M100-al gigeztem egy 760-as Leslie, valamint egy Fender Rhodes (Mark I !!!) társaságában - bluest meg funky-t játszottunk. Elgondolhatod, mennyire boldogok voltak a társaim, mikor pakoltunk egy-egy bulira... Apropó Fender Rhodes: nekem volt 5 vagy 6 az elmult több mint 20 éveben. Azok sem szóltak egyformán, a Mark II perdig egyáltalán nem tetszik. Egyetlen előnye, hogy lapos a teteje és stabilabban áll rajta pl. egy "klónozott" Hammond, mint a félgömbölyű Mark I-en. Szóval, mikor a harmadik Hexenschuß-t is megkaptam orgonacipelés közben, na meg egy zeneboltos barátom beőrített a VK-7-tel, akkor eladtam az M100-at meg a Lesliet. A VK-7 tény, hogy nem rossz, de a legfelső oktávon (szerintem) nem jó, olyan visítós. Eladtam, és akkor kezdődött meg a vége-hosszat nem érő kísérletezés. Szerintem az Orla-n meg a Voce-n kívül, mindent kipróbáltam. Előbbi kettő demója elég volt ahhoz, hogy ne vegyem meg, vagy kölcsönözzem ki kipróbálás céljából. Ami nekem tetszett, az az OB-3 squared, de az első OB-3 (=Viscount D9e) sem rossz, sőt ez utóbbi analógabb, mint az újabb változat. Egy Dynacord CLS-222-vel használtam, mindent összevetve, nekem ez a párosítás tetszett a legjobban, egészen a "végekig", amíg Magyarországra nem költöztünk és abba nem hagytam az aktív zenélést. A Korg CX3, (a régi model), amit agyba-főbe dicsérnek - hááááát engem inkább egy Dr. Böhmre emlékeztetett. Az új CX-3 viszont tény, hogy jó, nem beszélve az új BX-3-ról.
Ezek ugyebár a nem olcsó cuccok. Ami szintén nem rossz, az az Emu B-3 modulja, de egy vérbeli orgonistának mégsem való, mert hiányoznak a húzóregiszterek. Biztos ismered a gépet, Németországban bagóért (= 200-300-EUR) már meg lehet venni az eBayen. A hangokat egy eredeti B-ról szedték le a Leslie-beállításokkal együtt (mondjuk ez sem túl szerencsés), ízlés dolga, most mégis gondolkodom azon, hogy veszek egyet itthonra. Mindenemet eladtam, mikor ide költöztünk, mert szükség volt minden fillérre... Most szedegetek össze néhány cuccot, vettem egy Fatar TMK-88-at, van egy Korg 05/RW modulom (ne röhögjetek ki, szerintem nagyon jó a zongora benne), van hozzá 100 orgona-hangszínem is, de azért azok nem túl varázslatosak még itthoni használatra sem. A zenekarozásról álmodozom, de nem hiszem, hogy lesz rá időm. Majd fogjuk látni. Most viszom befejezem, mert a fiamat kell elaltatnom :-) - jó éjszakát!