1. A Podlesoki kempingtől a a hernád áttörés felé van egy KOLIBA nevű hatalmas szocreál étterem. A minőség szerintem korrekt, és az árak is. Az adagok nem nagyok, de legfeljebb két adagot eszel :) Árban 2-300 Sk/fő biztosan elég szerintem egy átlagembernek, hogy jól lakjon.
2. Nyáron kell fizetni parkolásért, tavasszal/ősszel nem, szerintem még nincs szezon.
3. Benzin kb 230 Ft, ha kártyával fizetsz. Benzinkúton, tescoban mindenképp kártyával érdemes fizetni, 6,5-6,7 helyett 6,2 körüli árfolyamon vált a bankok többsége.
4-8. Útvonal: attól függ honnan mész :) Rozsnyó - Poprád útvonalról le lehet térni jobbra egy kis útra (azthiszem Hrabusice van kitáblázva), ott még találkozhattok hóval, de akkora emelkedő nincs, hogy lánc kellene.
Ha ezt nem vállaljátok be, akkor be Poprádra, és onnan fejből meg nem mondom mi felé (tán kassa??) kijőve hrabusice-t másik irányból nagyobb utakon is meg lehet közelíteni.
5. A kempingnél (nyáron) van kis boltocska, elég vacak, de éhen halni nem fogtok, ill. bent is van egy kocsma, ahol van péksütemény, kenyér, kolbász. Hogy a tavaszi nyitvatarásuk milyen, azt nem tudom.
6. A kemping recepcióján is lehetett váltani, és ált. a határokon is, SKK kell, de ha az utiköltséget meg esetleges tescot kártyával fizeted, akkor olyan sok pénz nem kell, akár itthon is válthatsz, akkor nincs rá gond. 10-20 fillér ide vagy oda nem sokat számít a kajapénz nagyságú tételnél.
7. konyhára én nem emlékszem, csak tűzrakóhelyre. De a kaliba olcsó és jó, nincs értelme vacakolni.
És ha volt levelük én is kérdeznék: Milyen nyelven sikerült kommunikálni velük, és milyen címen?
Nekem jó lenne előre foglalni faházat június elejére, egy mailt írtam angolul, de nem kaptam választ, már jó ideje.