panwest
2005.05.10
|
|
0 0
0
|
Szia! Négy évet töltöttem el Boszniában az ENSZ-szel és az EU-val, mint rendfentartó, tavaly januárban jöttem haza. Az ország gyönyörű,feltétlenűl érdemes átutazni rajta. Mostar környéke és maga a város is csodaszép. Itt-ott még látszik a háború nyoma,de évről évre oriási a változás. Banja Luka teljesen más. Egy közepes nagyságú város,olyasmi,mint Miskolc,szerintem feelingre is. Viszont nagyon nagy éjszakai élet zajlik a városban. Én azt tanácsolnám, hogy Mostar után Sarajevo felé vegyétek az irányt. Sarajevo óvárosa is egy gyöngyszem és itt már találkozhattok közelről a muszlim kultúrával is. Sarajevoból Tuzla felé kell elindulnotok, ha hazafelé veszitek az irányt. Az utak állapota mára már jobb,mint nálunk,viszont a közlekedési morál,az hagy némi kivánnivalót maga után. Nagyon oda kell figyelni vezetés közben! A szállások rendben vannak, valmivel a horvátországi árak alatt. Autópálya dijat nem kell fizetni,mert nincs pálya. A közbiztonság is jó, mert annyi nemzetközi rendvédelmi szerv figyeli a bosnyák rendőrség munkáját, hogy állandóan toppon dolgoznak. Arra vigyázzatok, hogy sok helyen mérik a sebességet kézi radarral! |
Előzmény: DieM (-)
|
|