the pertő Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1599

Kedves Viola!

Tényleg sajnálom, hogy ennyire felpaprikáztunk! MI! A kollektív bűnösök. A kollektív bűnösség pedig, elég veszélyes teória...

Írásod pedig annyira hemzseg az általánosításoktól, hogy az már szinte rosszindulatú. Miután úgy véled ismersz minket, sokunkról KELL, HOGY TUDJAD, nem tapsolunk a rendőrattaknak, nem gyűlöljük embertársainkat, s nem örülünk annak, hogy nem a sportról, hanem annak káros oldalhajtásairól szól a történet. Már persze, ha egy kalap alá veszel mindenkit, ami kétségkívül egyszerű, ám dőre dolog.

Honnan veszed ezeket a butaságokat? Mi, ez a gyűlölet? Milyen jogon vonod kétségbe esetleges európaiságunkat? Te mondod meg ki az, vagy ki lehet európai?

Ha a gyűlölködéseden bármit is enyhít, én elnézést kérek Tőled, ha a kaposváriak megbántottak.

De, azt gondolom nem érdemes nekünk erről vitázni, mert én is abba a verembe esem, amibe Te. Én is azt képzelem, hogy sok jó, sőt jóakaratú ember él a földön. Pedig, Te vagy az egyik ellenpélda.

Aztán, ha tovább haragszol, fújsz ránk KOLLEKTÍV BŰNÖSÖKRE, mert mondjuk kaposvároak vagyunk és nem ...n/ett lakunk, ám tedd. Sajnálom, És téged is sajnállak.