Kedves najahuha!
Nincs miért bocsánatot kérned, mert nagyon jó volt a hozzászólásod. Nem korlátozhatjuk a témát csak az írástörténetre, mert az írástörténet összefügg sok mással - például az általad felvetett nyelvi kérdésekkel is. S az írástörténeti kutatás nem öncél, csupán része a teljes (nyelvi, őstörténeti) kép utáni kutatásnak. Ismételten köszönöm a hozzászólásodat!
A Plou (Falu) elem összevethető a polisz szóval is. Mellesleg Jaffa (eredetileg Joppe) neve is "Jó falu (Jó polisz)" jelentésű.
A pelasg - falusiak összevetés megdöbbentő. Hány ilyen kincs lehet még? Úgy látszik, el kell olvasnom végre Baráth Tibor könyvét, ami évek óta porosodik a polcomon. Valahányszor beleolvastam, mindig felületesnek találtam az íírástörténeti vonatkozásait. Ez azonban nem zárja ki, hogy gyöngyszemekre is akadjunk a sorai között.
Sajnos makkay János említett könyvét nem ismerem, de a szerző telefonszáma megtalálható (nemrég még megtalálható volt) a telefonkönyvben. Szerintem szívesen fog segíteni. Ha van belőle példánya, talán meg is szerezheted tőle.
Üdvözöl: rovó