Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.05.07 0 0 24
Van valami igaz, abban, amit mondasz. Tulajdonképpen el vagyok erősen gondolkozva LP ügyben, habár a fényképeket Dankó Péter készítette, nem én.

Erre felhívnám a figyelmet. Ez egy olyan doboz, ami RIAA korrektor/AD átalakító/DA átalakító/USB csatlakozó kombinációja.

Már régóta gondolkozom, hogy a P&P-nél (Dankó Péter tulajdonában lévő) lévő több, tízegynéhány-ezer LP-t hogyan lehetne egy kicsit az én irányomba terelni. Ez a doboz lehetővé tenné hogy a Macintoshomra 192 kHz/24 bitben az USB-n keresztül behozzam az LP-ket valami nagyobb felbontású tárolás irányába. Ebből aztán könnyen tudnék 96kHz/24 bit DVD-t (ami normál DVD játszón is lejátszható) vagy akár 192 kHz/24 bit DVD Audió lemezeket is írni. Ez az ügyes dobozka persze azt is tudja, hogy vezérli a lemezjátszó motorját (már ahol lehet) és felezett sebességen írja be az LP-t, amit aztán a PC/Mac-n futó szoftverrel gyorsít vissza, a szoftverfejlesztő szerint nagy matematikai precizitással. Hogy a matematikai precizitás és a zeneiség hogyan árányosul egymáshoz, azt nem árulta el a fejlesztő, de ha minden jól megy kapok tőle valami demó anyagot az elmondottak bizonyítására.
Szintén a szoftverrel lehetséges bármilyen korrekciós görbe előállítása, de a fejlesztő szerint az ismertebb görbéket elő fogják programozni.
Az egybeépített RIAA/AD/USB csatlakozásnak a fejlesztő szerint az a jótékony hatása is meg van, hogy minimalizálja a jittert a merevlemezre írás közben. Szóval ez egy érdekes doboz, illetve pontosabban két doboz, mert van egy külön dobozba rakott kapcsolóüzemű nagyon trükkös tápja is. Sajnos már öreg vagyok és lusta, nem kezdenék el LP-t gyűjteni és szeretem a CD/DVD-V/DVD-A/számítógép adta kényelmet, ezért gondolkozom már régóta LP-k digitalizálásán.

A németek szerencsére nagyon szeretik az LP-t. Ahogy számoltam van vagy 2 tucat német LP gyalu gyártó kiállítva jelenleg Münchenben, csak a krómozást és aranyozást kezelhetnék egy kicsit visszafogottabban. A Transrotor persze trükkös egy kicsit, néhány modellje a Michellé, csak más a karkábel és 10%-kal többért adják.

Apropó Michell.

OFF! FIGYELEM! KERESKEDELMINEK IS TEKINTHETŐ INFO KÖVETKEZIK!

A másfél éve elhunyt cégalapító és tervező John Michell emlékére a Michell piacra dobta az Odissey lemezjátszót.

Azért Odissey, mert John Michell tervezte annak idején a Stanley Kubrick: 2001 - Űrodüsszeia (1968) film forgatásánál használt űrhajó modellek egy részét. Összesen 100-at gyártanak belőle, kb 5%-t a P&P rendelt meg, én is nagyon vágyakozva nézek egyet.
Erre lehet róla további információt szerezni, nagyon érdekesnek látszik, gyakorlatilag egy Orbe elemekkel feldúsított Gyrodec. A héten a Transrotorosoktól Münchenben kapott kapott információ szerint már elfogyott mind a 100 darab, nem lehet többet rendelni belőle.

ON
Előzmény: spacc (21)