Rusalka
2005.05.07
|
|
0 0
10
|
Az a szomorú, hogy azért néznek az emberek amerikai filmeket mert a gyönyörű nagy multiplexekben szinte csak ezeket játszák. És az átlag magyar pláne ha nem budapesti nem jut hozzá európai vagy ázsiai vagy bármilyen más filmhez! Én szívesen néznék orosz filmeket pl, mai kortárs oroszokat, vagy törököt, vagy indiait ... Mostanában rkattantam a török mozikra, megnéztem jó párat, és FANTASZTIKUS jók! Jobb a koncepció, nincsenek tele nyomorult sablonokkal ( az amerikai hős megmenti a világot... az amerikai középosztálybeli fiú beleszeret a csúnyácska kislányba és hercegnőt varázsol belőle... ésatöbbi ésatöbbi..)... Amerikai filmeknél az ember szinte tudja mi lesz a film vége, sőt, néha a következő jelenetet is ki lehet találni annyira kiszámítható! Az európai film nem ilyen. Van benne valami új, izgalmas. Nem mondom, hogy nem nézek amerikai filmeket, de ez a "kétórás esti könynen felejthető szórakozás" kategóriába tartozik, a török filmekért viszont bolondulok, képes lennék egymás után ötször hatszor megnézni ugyanazt! Pl itt a Gora c film ami amerikai sci-fik paródiája és jobb mint báemelyik amcsi komédia: G.O.R.A |
|