tonewheel Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1694

Üdv mindenkinek!  "Új hús" vagyok ezen a fórumon ,de a hozzászólásokat olvasva tényleg sok hozzám hasonló megrögzött ember van az országban aminek nagyon nagyon örülök. Igazából egy kis segítséget is szeretnék kérni , hátha valaki tud valami okosat mondani. A nagybátyám kint él az USA-ban és már nagyon régóta rágom a fülét, hogy "hazatelepülése" ürügyén hozzájuthassak ey két itthon kuriózumnak számító dologhoz- persze vám és áfa mentesen. Ilyen szívem csücske a Hammond orgona is (már gyerek korom óta a hangjának bűvöletében élek)Most van egy VK8-as orgonám és egy XB2-es orgonám amelyek csak kis részben tudják nyújtani a Hammond hangjának eredeti élményét. Már nagyon régóta vágyok egy igazi csöves,elektromechanikus orgonára. A jövő hónapban utazok ki az USA-ba és feltett szándékom hogy vegyek egy igazi "nagyágyút" én B3-ra vagy RT3-ra vagy C3-ra gondoltam persze egy 122-es vagy akár komolyabb Leslievel. Nem tudjátok mire számítsak árban vagy hol tudnék utánnanézni a kinti áraknak?A kérdésem továbbá az ,hogy hogyan fog működni az orgona meg az erősítő itthon ha kint 110-115 voltos feszültség a szabvány? Át lehet alakítani? Láttam egy újságban hordozható rackes hammondot is azt hiszem C2-es volt (bár nem mernék rá megesküdni) az is elektromechanikus? Van olyan jó hangja mint a "szekrényes" tesóinak?