tehtube Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1693

Nos, ha így gondolod:

Először is, már két koncertet közhírré tettünk. Csehországban volt Scott-Dennerlein ősszel, most ez a bécsi. Mindkét alkalommal hárman ültünk az ötszemélyes kocsiban. Szóval volt még két szabad hely. Ezután is meglesz szerintem ez a lehetőség. Ok, nem mindegy ki hol lakik.

Amikor a két nő együtt játszott, érezhető volt a különbség Barbara lábának virtuozitásában, de persze ez nem minden. Azért Rhoda sem mackósan nyomta a pedált, sőt a pedálszólója során felvette a versenyt Barbarával. És mégvalami, Rhoda más stílus. Ő ez a gospeles, ízi listeninges, míg Barbara modern cool jazzes. Talán Rhoda meg ízesebben játszik. Barbara hűvösebb német precizitás. Olyan mint kinek a szőke, kinek a fekete tetszik.

Rájöttem mi a difi. Eddig én is úgy gondoltam hogy a lábbillentyűzetet is úgy jó nyomni mint a kézit. Mezítkéz, mezítláb (zokni). Fura is lenne kesztyűben virgászni. Nem is volt rossz, meghát Rhoda is így csinálja. Egyszer csakúgy a vastag cipőben is odaültem az orgi mögé és érdekesen avval is ment a pedál, sőt érezhetőbben krakteresebb lett a leütés. Gyorsan beszereztem egy nagyon vékony, könnyű, valamelyest hegyesített orrú bőrcipőt és visszatettem a lábpedálom védő műanyag csíkjait.

Szóval az a lényeg, hogy egy orgonálócipő aranyat ér. Ezt Barbara is mondta a koncertjén. És ne lötyögjön a lábon.

Koncert: Volt a 25-ös bassz alatt az eleje-vége közt félúton egy fémsín, ahová a midikapcsolókat tették. Egy egyszerű szintinagybőgő hangot adott ki ami monofón volt. Ez a jellegzetessége. A végén ráadáskor egyszer rátette a rendes orgibasszusra a pedált, de már kontakthibás volt, kimaradt pár hang, úgyhogy gyorsan visszakapcsolta szintire. Kár, pedig az igazi vastag mellbevágó hang alul is az orgonából jön ki. Ok, nem rossz ez a szintibőgő sem, ilyen is kell.

98%-ban csak a ballábát használta és a sarkát is ritkán. Villámgyorsan átfog vele kb. 1,5 oktávot. A jobblába is ok szólónál, de azzal egyébként dinamikázik, pedálozik. Egylábbal a 16-odok, kétlábas szólónál a 32-edek is megvannak. A basszpedálja nem érzékeny, vagy nincs arra állítva, így a hangerőt egy, a padra tett lábpedállal balkézzel igazítja. Kézzel "tapossa" a Hohner lezli két nyomógombját is.

Szerintem inkább nézni kéne. Legközelebb ősszel lesz ugyanitt. Szerintem arra el kéne többünknek menni. Szervezés kérdése. Egyértelműen fantasztikus élmény volt.

Egy londoni cimbi meg volt ott Joey-en. Dumálgatott vele, minden, dedikáltatott, de nem volt elájulva tőle. Keveset használta a lábát, soxor csak kíséret, ének, trombita volt. Kicsit lájtos, nem az a vadállat. Júniusban megtapasztaljuk mi az igazság.

És ezek más "sztárok". Beértünk a klubba, ott vacsorázott mellettünk Barbara, koncertszünetben beszélgettünk, utána -mint lejjebb közzétettem- fényképeztünk. Nem megközelíthetetlenek. Sajnos nem fért már be az ápr 26-i Raphael Wressing, de volt helyette előtte Mike Sponza :-) Úgylátszik adódik alkalom, csak figyelni kell.

Előzmény: djuice (1692)